Baník Ratíškovice - SK Rakvice 4:0

15.06.2015 13:17

Ratíškovice přehrály Rakvice. Vybíral se rozloučil narozeninovým gólem

Fotbalistům Ratíškovic schází k návratu do krajského přeboru jediná výhra. Baník totiž skvěle zvládl poslední letošní domácí duel, když v páteční předehrávce 26. kola především díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase a dvěma brankám záložníka Víta Lamáčka přehrál Rakvice 4:0.

 

„Jsme rádi, že jsme poslední domácí duel vyhráli. Věřím, že zvládneme i závěrečný zápas v Lanžhotě, kde se pokusíme udržet první místo," uvedl ratíškovický trenér Petr Kopl. Ten za důležité tři body vděčil i čtyřem hráčům Mutěnic.

Baník na Rakvice vyrukoval s Holešinským, Varmužou, Vydařilým a Lamáčkem v základní sestavě. Kvarteto vinařů si v nižší soutěži zvýšilo sebevědomí a zvedlo náladu po sestupu z divize.

V pátečním střetnutí patřilo k nejlepším domácím hráčům. „Vzhledem k velké marodce jsem museli povolat i kluky z Mutěnic, kteří nám opravdu hodně pomohli," pochválil posily Kopl, který stejně jako před týdnem v Bučovicích postrádal marody Kotáska, Kordulu, Voříška, Bábíčka či Kadlčíka.

V předcházejícím utkání se navíc zranil i útočník Vacenovský, takže z podzimní ideální sestavy zbylo šedesátiletému kouči pouze torzo. „Marodka má na naše jarní výkony a výsledky zásadní vliv," říká Kopl.

Rakvice, jejichž branku na jaře hájí padesátiletý Jaromír Piták, favorita v prvním poločase trápily. Kompaktní hosté do mnoha příležitostí protivníka nepustili. Vyloženou šanci zahodil pouze Dohnálek. Byl to právě ratíškovický forvard, kdo po půlhodině hry poslal Baník do vedení.

Pětadvacetiletý útočník se trefil po přihrávce Lamáčka. „V prvním poločase jsme byli herně o něco lepší, ale naše převaha byla spíše platonická. Směrem dopředu jsme byli neškodní," uvedl Kopl.

Po přestávce se ovšem hráči Ratíškovic zlepšili a začali soupeře z Břeclavska přehrávat. Odpor Rakvic zlomil v 57. minutě Vít Lamáček, který zvýšil na 2:0. Vzápětí přidal Lamáček třetí branku a o vítězi bylo definitivně rozhodnuto.

Poklidný duel narušilo pouze vyloučení hostujícího Peše, který po potyčce s domácím bekem Mackem obdržel červenou kartu. Baník byl ve druhé půli jasně lepší, převaha ale přinesla spíše nevyužité šance než branky.

Výhru favorita nakonec pečetil střídající Petr Vybíral. Trenér Milotic, který se do hry dostal v 69. minutě místo Dohnálka, si dal nejhezčí dárek k pátečním třiačtyřicátým narozeninám. V ratíškovickém dresu se navíc objevil naposledy. „Ano, byl to můj poslední zápas. Děkuji trenérovi Koplovi, že mi umožnil ukončit aktivní hráčskou kariéru v mateřském dresu a na domácím hřišti," prohlásil bývalý ligový záložník, který se na jaře překvapivě několikrát objevil v ratíškovické sestavě a Baníku pomohl spolehlivými výkony k několika důležitým bodům.

Zda budou celku z Hodonínska stačit k postupu, se uvidí až v neděli na Podluží.

13.6.2015
 
 

Autor: Libor Kopl

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice