Blatnice - Ratíškovice

26.04.2016 08:39

Ratíškovice daly v Blatnici čtyři góly hlavou

 

Ratíškovice ovládly bláznivou přestřelkau a v Blatnici zvítězily 4:3. Hosté, kteří nejprve pod svatým Antonínkem rychle vedli o dvě branky, aby po prvním poločase prohrávali 2:3, dali tři góly po standardních situacích a všechny hlavou. Hrdinou divočiny byl záložník Baníku Lukáš Vrba, který nejprve v 1. minutě otevřel skóre a v 85. minutě završil další obrat 
v rušném zápase.

Sto padesát diváků se fotbalem bavilo. Fanoušci ale ocenili především spoustu gólů a nečekané zvraty než pohledné kombinace a hezké akce. „Utkání by asi více slušela remíza, ale fotbal byl stejný jako počasí. Tedy takový neurovnaný, rozháraný a spíše na náhodu. Diváci si však přišli na své," uvedl blatnický kouč Jaroslav Bíla. Podobně mluvil i trenér Ratíškovic Petr Kopl. „Byl to infarktový, ale ne moc líbivý zápas. Herně to nebyla žádná sláva," řekl.

Silný vítr dělal problémy oběma mužstvům. S nepříznivými podmínkami se ovšem lépe vypořádali hosté, kteří měli parádní nástup do utkání a v 9. minutě vedli 2:0. Skóre otevřel krátce po úvodním hvizdu Vrba, druhý gól přidal Lukáš Koplík.

Blatnice se ale nesložila. Naopak, domácí výsledek třemi brankami za šest minut otočila. K obratu nastartoval Jan Cícha, vyrovnání zařídil Radek Vyskočil a nečekaný obrat završil Patrik Janík. „Po totálním výpadku jsme třikrát inkasovali a do konce poločasu jsme se z toho nezdrchali," uvedl Kopl. „Soupeř byl ve zbytku prvního poločasu jednoznačně lepší. Nám nefungovala defenziva, citelně nám scházel Michal Voříšek," přidal zkušený kouč.

Ratíškovice vysvobodila až poločasová přestávka. Druhý tým tabulky proti větru zlepšil pohyb i rozehrávku a postupem času se dostával více do hry. Hosté nakonec byli za svoji zvýšenou aktivitu odměněni a výsledek otočili.

Po dalším centru do pokutového území soupeře srovnal Tomáš Konečný na 3:3. Pro něj to byla první trefa v ratíškovickém dresu po příchodu z Hodonína. Tři body Baníku vystřelil 
v hektickém závěru Vrba.

Domácí se na odpověď nezmohli. „Soupeř měl čtyři centry do vápna a pokaždé nás potrestal. Špatně jsme to obsazovali, čehož Ratíškovice využily. Hosté si ze hry příliš šancí nevypracovali. Porážka je pro nás krutá," hořekoval Bíla.

Ratíškovice se díky triumfu 4:3 udržely před Veselím i Dubňany. „Za druhý poločas jsme si vyhrát zasloužili," míní Kopl. Ke třem bodům Baníku pomohl i Denis Homola.

Dvaadvacetiletý mladík hrál v minulosti za ratíškovický dorost, v zimě chtěl odejít do Lužic, ale jeho hostování nebylo dotaženo, a tak Homola zůstal v Baníku. „Trénuje s námi dva týdny. Premiéra mu vyšla," dodal ratíškovický kouč.


Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/rohatec-podlehl-v-derby-dubnanum-ratiskovice-daly-v-blatnici-ctyri-goly-hlavou-20160425.html

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice