Břeclav B : Ratíškovice

01.11.2016 14:56

Ratíškovice prohrály na hřišti poslední Břeclavi

Ratíškovice – Ratíškovice se v první A třídě dostávají do problémů. Baník po povedeném rozjezdu a slušných výsledcích zabředl na konci podzimu do průměru, po posledních porážkách se v tabulce propadl na sedmou příčku. Před třináctým Kyjovem má už pouze pětibodový náskok.

Bídné období svěřenci trenéra Petra Kopla nepřerušili ani v Břeclavi, kde na hřišti posledního týmu krajské soutěže prohráli 1:2. Hostům k bodům nepomohl ani gólman Jiří Chromý, který se do branky Ratíškovic postavil po jednozápasové pauze. „Výsledek je pro nás samozřejmě zklamáním. Utkání jsme si ale svojí střeleckou nemohoucností prohráli sami," řekl ratíškovický trenér Petr Kopl.

Baník přijel do Břeclavi bez několika stabilních hráčů. Radim Kopl je zraněný, Petr Kotásek s Tomášem Kundratou zase dali přednost výletu do Anglie, kde zhlédli duel Premier League mezi Manchesterem United a Burnley. Zatímco ratíškovičtí fotbalisté na Old Trafford branku neviděli, hrstka diváků v Břeclavi slavila nečekané tři body rezervy MSK.

Hosté, kteří nastoupili do utkání i s trenérem Lanžhota Petrem Vybíralem, inkasovali hned v 7. minutě. Obránci Baníku nechali osamoceného útočníka Petra Musila v šestnáctce, hlavičku posily z divizního áčka gólman Chromý ještě vyrazil, ale proti dorážce byl zkušený brankář bezmocný.

Baník mohl vzápětí srovnat, ale Dobeš zblízka neprostřelil na brankové čáře stojícího zadáka.

O pět minut později hlavičkoval osamocený Toman po přesném centru Konečného ve vyložené pozici nad. Gól nedal ani Michal Voříšek. Důrazný forvard po závaru nedotlačil balon do sítě.

Ratíškovice měly dál herně navrch, ale v koncovce se soužily. Slabou střelu záložníka Dobeše zneškodnil mladý brankář Kalina.

Na druhé straně zase hlavičkoval Musil zblízka těsně nad.

Hosté začali druhý poločas dobře. Po faulu na Voříška nařídil rozhodčí Vařacha pokutový kop a středopolař Jankůj se nemýlil.

Baník mohl výsledek otočit, ale územní převaha přinesla pouze šance. V té největší selhal Bábíček, který střílel těsně vedle.

V době velkého náporu Ratíškovic překvapivě udeřili domácí. Po rychlém brejku a centru Musila neobsazený Kacr hlavou uklidil balon mimo dosah bezmocného Chromého a rozhodl nedělní dopolední duel. Slovácký celek se snažil o vyrovnání. Baník měl v závěru více ze hry a dočkal se i vyrovnání, hlavní rozhodčí Vařacha však branku Konečného na pokyn asistenta Bartoně kvůli údajnému ofsajdu neuznal. Další tutovky hosté neměli.

Břeclavští mladíci až do konce hrozili z brejků, výsledek už se ale nezměnil. „Jsem zklamaný. Mrzí mě neúčast některých hráčů. Sestavu jsme znovu složitě lepili, a proto jsem povolal 
i Petra Vybírala, který za svůj výkon a přístup zaslouží obdiv," dodal Kopl.
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/ratiskovice-prohraly-na-hristi-posledni-breclavi-dubnany-uspely-v-drazovicich-20161031.html

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice