Břeclav - Ratíškovice

04.11.2015 08:15

Kopl udržel Ratíškovice v čele první A třídy

Ratíškovice – Dva přesné zásahy útočníka Radima Kopla zajistily fotbalistům Ratíškovic tři body v Břeclavi, kde Baník zvítězil nad domácí rezervou MSK 2:0. Poprvé skóroval třicetiletý forvard ve 28. minutě, podruhé se trefil ve druhém poločase. Hosté se díky osmé letošní výhře udrželi v čele první A třídy.

Zkušený ratíškovický forvard Radim Kopl (vlevo) se proti břeclavské rezervě prosadil hned dvakrát.Autor: Jaroslav Kicl

Ratíškovice v neděli dopoledne odčinily nevydařený domácí duel s Lednicí. Baník i bez Lukáše Trávníka, který se vrátil do Mutěnic, podal proti mladému domácímu týmu slušný výkon.

I když slovácký celek na trávníku nijak nezářil, proměnil dvě z několika vyložených šancí a zaslouženě vyhrál. „Jsem spokojený s výsledkem i výkonem. I když v naší hře byly opět nedostatky, hráči k utkání přistoupili zodpovědně. Byli jsme aktivnější a nebezpečnější než doma s Lednicí a z pěti tutovek dali dvě branky," uvedl hostující trenér Petr Kopl.

Baník vstoupil do utkání celkem slušně. Za bezbrankového stavu šel ratíškovický útočník Kopl dvakrát sám na domácího gólmana Kunického. Brankář MSK své spoluhráče podržel a střely forvarda Baníku vyrazil na roh. Syn hostujícího trenéra se gólu dočkal až ve 28. minutě, kdy vystihl malou domů břeclavského zadáka a tvrdou ranou pod břevno poslal Baník do vedení. Domácí mladíci po obdržené brance přidali a v krátkém sledu zahrávali tři rohové kopy. Po jednom z nich pálil hráč Břeclavi do břevna.

Ratíškovice si oddechly a zbytek prvního poločasu v klidu dohrály. Šance neměl ani jeden z týmů. Po přestávce začali lépe domácí. Břeclavští ale svoje slibné příležitosti nezužitkovali, když se dvakrát vyznamenal gólman Kratochvíla. Baník ve druhé půli udeřil hned ze své první šance. Po přihrávce Vacenovského skóroval Radim Kopl, který předběhl soupeřova zadáka a podél vyběhnutého Kunického poslal míč do sítě.

Hráče MSK druhý gól zmrazil. Celek z Hodonínska mohl své vedení ještě navýšit, ale vyložené šance Vrby, Kopla a Vacenovského zůstaly trestuhodně nevyužity. Břeclavské béčko se snažilo duel zdramatizovat, ale pořádně zahrozilo už jenom jednou. Technická střela ovšem skončila pouze na břevně Kratochvílovy svatyně. „Jsem rád, že jsme utkání takto zvládli. Proti nevyzpytatelné Břeclavi to nikdy není jednoduché. Věřím, že tři body potvrdíme i doma s Kyjovem a přezimujeme v čele tabulky," dodal Kopl.

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice