Dubňany - Ratíškovice

17.08.2015 10:08

Divoké derby v Dubňanech rozhodla penalta v nastavení

Dubňany - Tak na tohle derby se bude vzpomínat hodně dlouho. Sobotní souboj Dubňan se sousedními Ratíškovicemi nabídl mimořádně atraktivní podívanou, sedm branek, tři pokutové kopy, červenou kartu i pořádnou dávku emocí. Napínavý duel, který sledovalo téměř pět stovek diváků, nakonec rozhodla penalta v první minutě nastavení. Výhru 4:3 pro domácí zařídil v 91. minutě Ondřej Krejčiřík.

Dubňanský útočník Filip Koryčánek (vlevo) se v derby se sousedními Ratíškovicemi prosadil hned dvakrát.            

Dubňanský útočník Filip Koryčánek (vlevo) se v derby se sousedními Ratíškovicemi prosadil hned dvakrát.Autor: DENÍK/Libor Kopl

Trenéru Milanovi Bidmonovi premiéra na lavičce dubňanského Baníku vyšla. Bývalý kouč Milotic měl velkou motivaci v derby uspět, protože nedávno vedl i Ratíškovice. I když domácí nevyužili služeb žádného divizního hráče, nakonec se radovali ze zisku tří bodů. Dramatickou podívanou ale rozsekli až v nastaveném čase. "Vítězství mě samozřejmě těší, ale hra z naší strany nebyla až tak dobrá," přiznal domácí kouč Milan Bidmon.

Dubňanům nevyšel hlavně vstup do utkání. "Začali jsme laxně. Byli jsme nervózní, vázla nám kombinace, prostě začátek byl špatný," řekl Bidmon.

Ratíškovice poprvé zahrozily už ve 2. minutě. Tomáš Voříšek ale příležitosti nevyužil. Hosty poslal do vedení až Tomáš Vacenovský, který se hlavou trefil po rohovém kopu.

Poslední vítěz první A třídy mohli v úvodní půlhodině své vedení ještě navýšit, ale Jaromír Kotásek v jasné šanci selhal, když zblízka mířil mimo. "Kdo ví, jak by to vypadalo, kdyby soupeř odskočil na rozdíl dvou branek," přemítal Bidmon.

Dubňany postupem času srovnaly s rivalem krok a začaly protivníka zlobit. Vyrovnání zařídil po vyhraném souboji Janíka technicky umístěnou ranou Krejčiřík. Obrat dokonal po dlouhém Hlaváčově nákopu do břevna Koryčánek. Mimořádně povedenou čtvrthodinu završil v závěru první půle Koryčánek, který se trefil po standardní situaci Krejčiříka. "Za stavu 3:1 jsme měli zápas jasně veských rukou. Místo toho, abychom utkání v klidu dovedli do vítězného konce, tak jsme přestali hrát a nechali soupeře srovnat," kroutil hlavou Bidmon.

Ratíškovice vrátil do hry kapitán Petr Kotásek, který s přehledem proměnil penaltu nařízenou za faul na Tomáše Voříška. Sobotní divočina se v tu chvíli teprve rozjížděla.

V 64. minutě byl totiž po druhé žluté kartě vyloučen hostující stoper Michal Voříšek. Baník se ovšem v deseti semkl a dál bojoval. Za svoji aktivitu byly Ratíškovice odměněny v 79. minutě, kdy další pokutový kop proměnil Petr Kotásek.

Drama vygradovalo až v závěru. V nastaveném čase nastřelil centrující Klečka ruku Macka a rozhodčí Virčík nařídil třetí penaltu. Míč si na bílý puntík postavil Krejčiřík, který překonal brankáře Kratochvílu a odpálil v Dubňanech bouřlivé oslavy.

"Jsem samozřejmě zklamaný. Po prvních třiceti minutách to vypadalo, že máme na vítězství. V závěru prvního poločasu jsme ovšem inkasovali tři slepené góly a ve zbytku utkání museli dotahovat. Naštěstí nás zvedl kontaktní gól z penalty. Po vyrovnání a přísném vyloučení Michala Voříška jsem věřil, že nějaký bod získáme. Bohužel domů jedeme s prázdnou," zhodnotil sobotní derby hostující kouč Petr Kopl.

Jednašedesátiletý trenér na rozdíl od některých ratíškovických diváků a činovníků oboustranně nepřesnému sudímu po utkání nespílal. "Každá penalta v nastavení vyvolá velké diskuze. Podle mě byla ruka našeho hráče nastřelená. Ale každý, kdo na utkání byl, rozhodující situaci vyhodnotil po svém," řekl Kopl.

K výkonu hlavního arbitra ovšem měli výhrady i Dubňanští. "Měl divný metr," dodal Bidmon.

Sobotní derby ovšem i přes chyby sudího téměř pět set diváků nadchlo. "Takto by to mělo vypadat pokaždé," shodovali se nadšení fanoušci.

1. A třída skupina B, 2. kolo

FK Baník Dubňany - FK Baník Ratíškovice 4:3 (3:1)

Branky: 31. a 91. z penalty Ondřej Krejčiřík, 39. a 45. Filip Koryčánek - 48. z penalty a 79. z penalty Petr Kotásek, 15. Tomáš Vacenovský,

Rozhodčí: Virčík - Urbánek, Stávek (Chromek)

Žluté karty: Soldán, Koryčánek - M. Voříšek

Červená karta: 64. Michal Voříšek (Ratíškovice)

Diváci: 470

Dubňany: Myšák - Soldán (76. Klečka), Janík, Hlaváč, Juřica - Wagner (90. Příkazský), Horný (73. Silný), Pochylý, Krejčiřík - Koryčánek (86. M. Blaha), Sviták (83. M. Bidmon).

Ratíškovice: Kratochvíla - Macek, M. Koplík, M. Voříšek, P. Kotásek - J. Kotásek (60. Kordula), Vrba, Šimek, Kolařík - T. Voříšek (69. Kundrata), Vacenovský.
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/divoke-derby-v-dubnanech-rozhodla-penalta-v-nastaveni-20150816.html

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice