Finále okresního poháru

28.05.2014 14:54

Hovorany touží po dalším double. V cestě jim stojí Ratíškovice

Zkušený útočník Hovoran Miroslav Zemánek (v bílém).

Zkušený útočník Hovoran Miroslav Zemánek (v bílém). Autor: DENÍK/Libor Kopl

dnes 11:08

Veselí nad Moravou – Duelem Hovoran s béčkem Ratíškovic vyvrcholí další ročník okresního poháru. Finálový duel hostí ve středu 28. května stadion ve Veselí nad Moravou.

 
 
 

Fotbalisté Hovoran, kteří jsou stejně jako v loňském roce blízko zisku double, se ve finále okresního poháru představí již potřetí. Zatímco v roce 2011 Zemas prohrál s Ježovem až na penalty, loni Zemánek a spol. jasně přehráli Lipov. Na vítězství 3:0 se dvěma brankami podílel Petr Turzík, jednou skóroval Patrik Hajný.

Letos čeká na svěřence trenéra Reného Nedoby těžší protivník. Favoritem jsou ale Hovorany, které před třemi týdny zvítězily v Ratíškovicích 3:0. „Finále poháru je ale specifický zápas. Navíc s béčky je to vždycky složitější, protože nevíme, kdo proti nám nastoupí. Každopádně svému mužstvu věříme, snad se nám podaří zopakovat loňský triumf," pravil šéf Zemasu Vlastimil Podivínský.

Zkušenému funkcionáři nevadí, že se finále neuskuteční stejně jako v předchozích letech na městském stadionu v Kyjově, ale ve Veselí nad Moravou. „Máme to sice dál, ale na druhé straně si lidé na finále cestu určitě najdou," říká Podivínský.

Hráče Horovan by mělo do Veselí přijet podpořit několik desítek příznivců. Podobně početný fanouškovský tábor by měl hnát k vítězství i Ratíškovice.

Zatímco hráči Zemasu si zahrají o dvacet tisíc korun už potřetí, ratíškovická rezerva si prestižní utkání zahraje vůbec poprvé. Béčko Baníku bylo postupu do finále okresního poháru blízko už loni. V Lipově ale před rokem ostudně prohrálo a na městském stadionu v Kyjově se představil právě Sokol. Letos už se Ratíškovice dočkaly. „Jsme rádi, že si můžeme finále poháru zahrát. Věřím, že kluci přistoupí k utkání zodpovědně a že odehrajeme proti silnému soupeři vyrovnaný duel," uvedl kouč Baníku Jiří Voříšek.

Ten moc dobře ví, že pouze bojovný a obětavý výkon může na favorizované Hovorany stačit. „Pokud chceme finále důstojně odehrát, musíme se posílit o hráče z áčka. V tradiční kombinované sestavě s několika dorostenci bychom proti lídrovi okresního přeboru těžko uspěli," říká Voříšek. Že by však se však Hovoranům postavil účastník krajského přeboru, nehrozí. „Na soupisce áčka je jedenáct hráčů. Z nich nastoupí pouze dva. Šanci dostanou i někteří dorostenci. Osa týmu ale zůstane stejná," uvedl Voříšek.

Program na stadionu ve Veselí nad Moravou začíná v patnáct hodin, kdy si to v předzápase rozdají žáci. „Věřím, že si cestu na stadion nenajdou pouze příznivci Ratíškovic a Hovoran, ale také FC Veselí a dalších okresních klubů. Snad vyjde počasí a diváci uvidí stejně jako v předchozích letech atraktivní fotbal," pronesl předseda OFS Hodonín Petr Kotásek.

Finále okresního poháru

Zemas Hovorany – FK Baník Ratíškovice B

Datum: středa 28. května v 17.00

Kde: fotbalový stadion FC Veselí nad Moravou

O co se hraje: vítěz bere 20 tisíc korun, poražený pak o polovinu méně

Předzápas: Utkání žáků (15.00)

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice