Krumvíř - Ratíškovice 2:1

02.05.2017 09:15

Ratíškovice sahaly v Krumvíři po bodu. Bojovný duel rozhodl střídající Rozkydal

Krumvíř, Ratíškovice – Ratíškovickým fotbalistům i ve druhém vzájemném souboji s Krumvířem utekly body mezi prsty až v závěru střetnutí. Baník doma s lídrem krajské první A třídy skupiny B prohrál 1:2 a stejným výsledkem skončila i sobotní odveta. Zatímco podzimní bitvu v nastaveném čase rozhodl Marek Heča, sobotní utkání rozsekl v 87. minutě střídající Štěpán Rozkydal.

Oba týmy dohrávaly sobotní duel v deseti. „Prostě se nám v letošní sezoně daří,“ usmíval se po dalším vítězném zápase domácí trenér Viktor Linhart. „V závěru se štěstí přiklonilo na naši stranu. Jinak to byl remízový zápas,“ přidal kouč Krumvíře.

Celek z Břeclavska na jaře vyhrál všech šest utkání a s náskokem vévodí první A třídě. Veselané ztrácejí na Krumvíř šest bodů. „Rozhodnuto ještě není. Před námi je dost zápasů,“ zůstává Linhart opatrný.

Zatímco s Břeclaví, Kyjovem, Dražovicemi a Dubňany neměl Sokol větší problémy, proti vyškovské rezervě a Ratíškovicím se lídr krajské soutěže na tři body pořádně nadřel. „Hosté mě svým výkonem velmi překvapili. Pro nás to byl asi nejtěžší zápas na jaře,“ přiznal Linhart.

Kvůli tradičnímu ratíškovickému koštu vína se sobotní duel hrál už dopoledne. Na těžkém terénu byl k vidění bojovný zápas. I když na trávníku místy stála voda a akce brzdily kaluže, dvě stovky diváků se rozhodně nenudily. „I když zápas nebyl tolik pohledný, lidem se musel líbit,“ uvedl kouč Krumvíře.

Do vedení se v 19. minutě dostali hosté. Dlouhý balon Macek prodloužil hlavou k Voříškovi, který přihrál Bábíčkovi, jenž zakončil přímočarou akcí přesnou ranou. Domácí gólman Prachař neměl nárok zasáhnout.

Krumvíř však přispěchal s velmi rychlou odpovědí. Patrik Bíza nechytatelnou ranou z pětadvaceti metrů překonal brankáře Chromého a začínalo se od začátku.

V první půli si oba týmy vytvořily po jedné šanci. Trestný kop Michny zneškodnil pozorný Chromý, na druhé straně hlavičkoval Macek po centru Bábíčka vedle.

Rušný duel poznamenala situace v 53. minutě. Hostující stoper Vybíral zbytečně tvrdě zajel do Luskače a sudí Bělák čtyřiačtyřicetiletého fotbalistu po druhé žluté kartě správně vyloučil. Bývalého ligového hráče pod sprchu doprovodil právě Luskač, který zbytečně do Vybírala strčil a jelikož byl předtím rovněž napomínán, musel taky ze hřiště.

Oba týmy se i v deseti snažily útočit. Gól na kopačce měl Robin Dobeš. Záložník Baníku ale v jasné šanci selhal. Domácí odpověděli střelou střídajícího Rozkydala do břevna. Po rohu Hoši zase hlavičkoval Doležal vedle a trestný kop Svobody skončil ve zdi. „Šance měly oba týmy, v závěru jsme však strhli vítězství na svoji stranu,“ uvedl Linhart.

Ratíškovice nejprve nevyužily přečíslení dvou na jednoho, vzápětí podruhé inkasovaly. Po centru Svobody ze strany se prosadil střídající Rozkydal. Devatenáctiletý mladík, který o poločasové přestávce nahradil v domácí sestavě Martina Zvoniče, si v šestnáctce soupeře poradil s nedůrazným kapitánem Kundratou a zblízka poslal balon mimo dosah bezmocného Chromého.

Baník už srovnat nedokázal. „Nevyhrál lepší, ale šťastnější,“ trefně poznamenal hostující trenér Petr Kotásek. „Bylo to bojovné, vyrovnané utkání. Nebyl rozdíl mezi vedoucím a pátým týmem tabulky. Z Krumvíře odjíždíme se vztyčenou hlavou,“ přidal mladý ratíškovický kouč.

Kotásek mužstvo stejně jako po prohraném derby v sousedních Dubňanech chválil. „Kluci k zápasu přistoupili zodpovědně. Takto se bojuje o body. Navíc v naší hře je i fotbalovost. Nehrajeme pouze na náhodu, snažíme se kombinovat,“ dodal trenér poražených.

1.A třída skupina B, 19. kolo

TJ Sokol Krumvíř – FK Baník Ratíškovice 2:1 (1:1)

Branky: 21. Patrik Bíza, 87. Štěpán Rozkydal – 19. Tomáš Bábíček

Rozhodčí: Bělák – Julínek, Hrazdíra (Hulcký)

Žluté karty: Luskač, Hoša, Michna, Bíza – Chromý, Vybíral, Kordula

Červené karty: 53. Roman Luskač – 53. Petr Vybíral

Diváci: 200
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/ratiskovice-sahaly-v-krumviri-po-bodu-bojovny-duel-rozhodl-stridajici-rozkydal-20170429.html

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice