Kyjov - Ratíškovice 2:2

20.06.2016 10:28

Kyjov se v derby s Ratíškovicemi na neutrálním hřišti ve Vlkoši o body podělil

Kyjov – Derby Kyjova s Ratíškovicemi na neutrální půdě ve Vlkoši skončilo spravedlivou remízou 2:2. Domácí sice po gólu brankáře Michala Kůřila, který opět nastoupil na hrotu útoku, brzy vedli, Baník ale výsledek zásluhou Lukáše Koplíka a proměněné penalty Petra Kotáska otočil. O zasloužené dělbě bodů ještě před přestávkou rozhodl produktivní Kůřil, který překonal Dohnálka z trestného kopu.

Další branky už bezstarostné a poklidné utkání, které na hřišti ve Vkoši, zhlédlo sto třicet diváků, nepřineslo. Výsledek braly oba týmy. „Skóre odpovídá dění na trávníku, byla to zasloužená remíza," uvedl asistent kyjovského kouče Miroslav Čada. Toho více než ztráta dvou bodů v posledním utkání štval přístup některých hráčů. „Nevím co si mám myslet o tom, že někdo dá před derby přednost pouličnímu turnaji ve Vracově," kroutil hlavou Čada.

Kyjov postrádal proti Ratíškovicím potrestaného Holečka, Chytku, Jančíka a Josefa Klimeše. I v okleštěné sestavě začali domácí mladíci skvěle. Po přihrávce dorostence Klingela a úniku Lukáše Klimeše překonal bezmocného Dohnálka ranou do šibenice osamocený Kůřil.

Kyjov měl v úvodních dvaceti minutách navrch, další branky ale nepřidal. Adamec mířil těsně vedle. Baník se rozjížděl pozvolna, většinu akcí brzdily nepřesnosti. Postupem času se ale hosté rozehráli a výsledek otočili. Po průniku a zpětné přihrávce beka Macka pálil Martin Kordula. Jeho ránu zastavil dobře postavený kyjovský bek. Ratíškovice poprvé udeřily ve 33. minutě, kdy se prosadil Lukáš Koplík. Obrat završil Petr Kotásek, který proměnil penaltu nařízenou za sražení Voříška brankářem Vincou. Hosté se ale z vedení dlouho neradovali. Osmiminutovku plnou branek završil Kůřil. Nečekaný jarní střelec Kyjova udeřil z trestného kopu, když zaskočeného brankáře Dohnálka překonal nekompromisní ra­nou.

I po přestávce se hrálo oboustranně otevřeně, hra nahoru dolů přinesla šance i zajímavé momenty, skóre se ale ni přes několik příležitostí a závarů nezměnilo. Rozhodnout mohl v 88. minutě Kundrata. Ratíškovický útočník se ocitl úplně sám před Vincou, ale nejprve prováhal vhodný okamžik k zakončení a pak mířil pouze do připraveného gólmana Kyjova. Přesnost scházela i střele Martina Korduly. „Měli jsme celkem dost šancí, možná o něco víc než soupeř, ale celkově remíza odpovídala," uvedl hostující trenér Petr Kopl.

Jeho tým na jaře klesl na páté místo, přesto zkušený kouč tuto pozici bral. „Mrzí mě pouze minulá domácí prohra s Břeclaví, jinak jsme bodů uhráli na jaře celkem dost. Na víc jsme v tomto složení neměli," dodal Kopl.
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/kyjov-se-v-derby-s-ratiskovicemi-na-neutralnim-hristi-ve-vlkosi-o-body-podelil-20160619.html

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice