Lanžhot - Ratíškovice

23.06.2015 09:25

 

Ratíškovice stvrdily svůj triumf, o postupu však budou teprve jednat

Ratíškovice – Fotbalisté Ratíškovic po dvou letech znovu ovládli první A třídu. Baník svůj triumf zpečetil v Lanžhotě, kde po jednom z nejlepších jarních výkonů zvítězil 1:0. Jediný gól posledního letošního zápasu vstřelil v 10. minutě hostující záložník Lukáš Vrba.

Fotbalisté Ratíškovic (v bílém) sice vyhráli první A třídu skupinu B, ale zatím neví, zda budou v příští sezoně hrát krajský přebor.

Fotbalisté Ratíškovic (v bílém) sice vyhráli první A třídu skupinu B, ale zatím neví, zda budou v příští sezoně hrát krajský přebor.

Hráči Baníku si tak v neděli večer užili menší oslavy. Zda se však bude v Ratíškovicích hrát krajský přebor, nebylo v pondělí ještě jasné. „V osmnáct hodin mám schůzku se sponzory. Musíme sehnat další peníze a hráče. Jasno bude v nejbližších dnech," uvedl v pondělí dopoledne předseda ratíškovického Baníku Petr Příkaský.

Ten moc dobře ví, že s úzkým kádrem a bez finančního zajištění by byl postup do vyšší soutěže zbytečným hazardem. „Krajský přebor je po všech stránkách náročnější než první A třída," připomněl Příkaský, který hráčům za vítězství v soutěži poděkoval. „Hlavně za výkony v podzimní části jsme si první místo zasloužili," pronesl šéf Baníku.

Tečku za povedenou sezonou udělal slovácký celek na Šlajsi. Baník chtěl v Lanžhotě potvrdit pozici lídra a od začátku zápasu šel za svým cílem. Domácím scházeli oproti minulému zápasu Trčka a distancovaný Bartoš, Ratíškovice působily sehranějším a fotbalovějším dojmem. Hrál se svižný fotbal s převahou příležitostí na straně hostů. Hned po deseti minutách zaváhala domácí obrana a Vrba střelou z hranice vápna k tyči otevřel skóre.

Nastoupil i Zemánek

Výteční hosté mohli do přestávky přidat další branky, ale Vacenovský hlavou orazítkoval pouze břevno a šance Dohnálka a Vrby zmařil gólman Nešpor. „V prvním poločase jsme podali asi nejlepší výkon za celé jaro. Druhá půle už tak dobrá nebyla. Kluky asi svazovala nervozita, ale nakonec jsme těžký duel zvládli," prohlásil ratíškovický kouč Petr Kopl, který vyzdvihl hlavně výkon stoperské dvojice Milan Koplík – Kupčík. Druhá půlka zpočátku nenabídla žádnou změnu v obrazu hry, hosté dál byli kompaktnější a kontrolovali hru.

V jasných šancích selhali Kotásek a střídající Kundrata. Postupně ale přebírali iniciativu domácí a závěrečné čtvrthodina patřila jednoznačně jim. Když se však v zakončení sám před Myšákem neprosadil ani střelec Darmovzal, samotný závěr si Ratíškovice již zkušeně pohlídaly a zaslouženě mohly začít slavit.

Triumf si společně s hráči vychutnával i mutěnický trenér Petr Zemánek. Dlouholetá opora Baníku oblékla dres mateřského klubu poprvé od svého odchodu v roce 2000 do Drnovic, když v 87. minutě nahradila útočníka Vacenovského. „Jsem moc rád, že to takto vyšlo. Mutěnice nám totiž na jaře hodně pomohly. A i když se nám v posledním zápase někteří kluci z různých důvodů omluvili, spolupráce s Peťou Zemánkem i jeho svěřenci byla velmi dobrá," pochvaloval si Kopl.

Šedesátiletý kouč využil v Lanžhotě služeb stopera Kupčíka a útočníka Čepila, poprvé na jaře hrál i Lukáš Koplík. Pokud vedení Ratíškovic postup do krajského přeboru neodmítne, potkají se hráči Baníku a Mutěnic po dvou letech znovu v jedné soutěži. A opět jako soupeři.

 

Autor: Libor Kopl

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice