Ratíškovice : Blatnice

26.09.2016 09:15

 

Výhru Ratíškovic nad Blatnicí trefil stoper Kotásek

Ratíškovičtí fotbalisté po dvou porážkách znovu zabrali. Baník si v osmém kole první A třídy poradil s Blatnicí, kterou v souboji dvou okresních rivalů zdolal 1:0. Jediný gól sobotního utkání vstřelil ve 28. minutě domácí stoper Petr Kotásek. Čtyřiatřicetiletý zadák se hlavou trefil po rohovém kopu Martina Korduly.

Baník nakonec mohl vyhrát vyšším rozdílem, ale další vyložené šance neproměnil, a tak se o hubený náskok strachoval až do konce. „Klidně jsme mohli vyhrát sedm nula, na druhé straně zápas mohl skončit i remízou, kdyby se soupeři povedla nějaká akce," řekl domácí trenér Petr Kopl.

Ratíškovice vstoupily do utkání lépe a v prvním poločase si vypracovaly převahu i šance. Rozhodující chvíle přišla ve 28. minutě. Domácí záložník Martin Kordula centrem od rohového praporku posadil balon přesně na hlavu Petra Kotáska, který překonal gólmana Zemana a poslal Ratíškovice do zaslouženého vedení.

Baník mohl jít do kabin s větším náskokem, ale Kundrata ani jednu ze svých tří vyložených šancí neproměnil. Domácí přibrzdilo zranění středopolaře Dobeše, který už ve 21. minutě střídal s nakopnutým nártem. Čtvrt hodiny před koncem šel s bolavým kolenem ze hry i Martin Kordula.

Hosté přijeli do Ratíškovic bez Jana Cíchy, útočník Jaroslav Štefánek vydržel na trávníku pouze hodinu.

Blatnice v úvodní části nijak nebezpečná nebyla. Hosté hrozili z brejků, ale scházela jim přesnější finální přihrávka. Celek z Veselska však po přestávce vycítil šanci a hru srovnal. Hosté drželi balon, ale do pořádného zakončení se za devadesát minut nedostali. „Ratíškovice byly lepší a vyhrály zaslouženě. Domácí nás v prvním poločase přehráli a zaslouženě šli do vedení. Druhý poločas jsme se zlepšili, už to bylo vyrovnanější, ale soupeř hrál v obraně velmi pozorně a do velkých příležitostí nás nepouštěl," uvedl blatnický kouč Milan Nemček.

Ten stejně jako jeho protějšek Kopl viděl dvě neodpískané penalty. „Domácí se dožadovali pokutového kopu v první půli, my po faulu na Štefánka zase ve druhém. Ale sudí pískal rovinu a zápas neovlivnil," uznal Nemček.

Jeho tým po přestávce srovnal hru a začal protivníka zlobit. Domácí nepodrželi vpředu balon a báli se o výsledek. „V prvním poločase jsme hráli solidně, druhá půle nestála za nic," pravil Kopl.

Ratíškovice mohli uklidnit Kundrata se střídajícím Radimem Koplem, brejkové akce Baníku a rychlé výpady do otevřené obrany se ale neujaly.
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/rohatec-prohral-na-hristi-vedouciho-krumvire-ratiskovice-zvladly-duel-s-blatnic-20160925.html

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice