Ratíškovice - Břeclav B

19.06.2017 10:06

Útočník Voříšek se s Ratíškovicemi rozloučil povinnou výhrou

Gól nedal, přesto se dočkal pochvaly od trenéra Petra Kotáska i spoluhráčů. Jednatřicetiletý útočník Michal Voříšek poctivým výkonem pomohl Ratíškovicím k výhře nad posledním béčkem Břeclavi 2:0. V Baníku po letošní sezoně skončil. Důrazný forvard se vrací do sousedních Vacenovic, kde chce zakončit hráčskou kariéru.

„Myslím si, že se Michal rozloučil důstojně. Na jaře nám hodně pomohl. I zápas s Břeclaví odbojoval stejně jako předcházející duely,“ ocenil ratíškovický trenér Petr Kotásek.

Jinak ale slabá návštěva viděla na tréninkovém hřišti bezstarostné utkání. „Nebyli jsme pod žádným tlakem, takže jsme se přizpůsobili hře soupeře. Ale povinné utkání jsme nakonec zvládli. Celý zápas jsme měli pod kontrolou. Sice to nebyl zápas nahoru dolů. Opět jsme měli spoustu vyložených šancí, ale dali jsme pouze dva góly. Výsledek je pro soupeře ještě milosrdný,“ uvedl Kotásek.

Proti mladému břeclavskému týmu se střelecky soužil především Tomáš Kundrata, který zahodil všechny příležitosti a branku v jarní části sezony nedal. Kundrata neměl ani štěstí, když orazítkoval tyč. Maléř s Voříškem zase hlavičkovali po standardních situacích do břevna.

Baník hned v 7. minutě uklidnil Martin Kordula. Šestadvacetiletý středopolař se prosadil po akci Dobeše ze strany, když odražený balon ve skrumáži napálil z úhlu pod břevno.

Pojistku přidal na začátku druhého poločasu Robin Dobeš. Bývalý hráč Milotic a Bzence ranou ze šestnácti metrů napálil odražený balon přesně k levé tyči. Béčko MSK zahrozilo za devadesát minut pouze jednou. Po střele z úhlu vytáhl bravurní zákrok gólman Dohnálek.

Domácí tým už si výsledek bez problémů pohlídal. S osmým místem ale nepanuje v Ratíškovicích příliš velká spokojenost. „Herně to nebylo zase až tak špatné, ale výsledkově se nám už tolik nedařilo,“ ví Kotásek. „V Krumvíři, Velkých Pavlovicích nebo s Veselím nad Moravou jsme nepropadli, ale doplatili jsme na mizernou produktivitu. Přitom první jarní kola nasvědčovala tomu, že bychom mohli hrát nahoře. Nakonec jsme skončili až osmí, což je neúspěch. Mým osobním cílem bylo umístění do pátého místa. I když jsme uhráli o bod víc než na podzim, pořád to je málo,“ přidává mladý kouč, který chce společně s novým vedením Baníku dát mužstvo v letní přestávce znovu do kupy tak, aby další ročník byl z hlediska výkonů i výsledků ještě o něco lepší. „Očekávám příchod až pěti hráčů. S kluky jsme domluvení. Věřím, že se konečně zvýší konkurence a i naše hra bude mít známky kvality. S přístupem ani tréninkovou docházkou problém nebyl, ale nyní to chceme ještě zvednout,“ pronesl Kotásek.
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/veseli-postoupilo-do-krajskeho-preboru-po-dlouhych-deviti-letech-20170618.html

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice