Ratíškovice - Dražovice

04.04.2017 11:09

Ratíškovice přišly o Dobeše, ale mají další tři body

Ratíškovice se v první A třídě derou vzhůru. Baník pod vedením nového trenéra Petra Kotáska zvládl i druhý soutěžní duel. Celek z Hodonínska po Kyjovu udolal i Dražovice. Sobotní duel už v 7. minutě rozhodl domácí útočník Michal Voříšek, který skóroval v obou jarních duelech.

Dražovickému trenérovi Pavlu Svobodovi návrat do Ratíškovic, se kterými se v roce 2000 dostal až do finále celostátního poháru, nevyšel podle představ. Naopak Baník opět po týdnu neinkasoval a slavil důležitou výhru. „Zápas jsme mohli a měli rozhodnout už v prvním poločase. Pokud bychom šli do kabin za stavu 3:0, nikdo nemohl nic říct. Bohužel vyložené šance jsme neproměnili, a tak jsme se o těsný náskok strachovali až do konce,“ uvedl ratíškovický trenér Petr Kotásek.

Mladý kouč navíc hned ve 3. minutě přišel o obránce Dobeše. Navrátilec z jihočeských Ledenic si krátce po úvodním hvizdu obnovil zranění kolena a musel střídat. „Pavel v pondělí půjde na vyšetření. Uvidíme, jak moc je stav vážný,“ říká Kotásek.

Baník gólově udeřil v 7. minutě. Po rohovém kopu Korduly a prudké hlavičce důrazného Michala Voříška se balon od jednoho z hostujících hráčů odrazil přímo do šibenice. „Brankář nemohl nic dělat, protože byl v protipohybu a změna odrazu byla prostě nečitelná,“ zastal se dražovického gólmana Kotásek.

Vedení domácího celku mohl dvakrát navýšit Tomáš Bábíček, který ale proti brankáři Rotreklovi ani jednou neuspěl. Stejně si vedli i další domácí hráči.

Dražovice na Slovácku spoléhaly pouze na standardní situace. Stopeři Maléř s Konečným společně s brankářem Chromým všechny centry posbírali.

Vstup do druhé půle vyšel lépe hostům, kteří ale nijak zvlášť nebezpeční nebyli. Naopak hráči Baníku brzy srovnali hru a začali znovu útočit. „Byli jsme lepší na míči, ale šance, kterých bylo minimálně stejně jako v první půli, jsme nedokázali zužitkovat,“ mrzí Kotáska. Ten bral hlavně tři body, ale mizerná produktivita ho však dál trápí. „Na koncovce musíme zapracovat,“ dodává ratíškovický trenér.
Kouče Baníku ani fanoušky tentokrát neproměněné úniky Martina Korduly a Voříška nebolely.
V závěru neuspěl ani střídající Jaromír Kotásek, který po brejku do otevřené obrany Dražovic místo střely volil přihrávku na Jankůje
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/blatnice-ztratila-vedeni-o-dve-branky-ratiskovice-zdolaly-drazovice-20170403.html

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice