Ratíškovice - Dubňany - zimní turnaj

09.02.2015 12:56

Ratíškovice zdolaly Dubňany. Dva góly vstřelil Vacenovský

 

Dubňany přišly na domácím zimním turnaji o neporazitelnost. Svěřenci trenéra Cyrila Blahůška prohráli ve třetím kole se sousedními Ratíškovicemi 1:3. Lídr první A třídy předčil okresního rivala v efektivitě, když ze tří šancí dal tři branky. Dvakrát se za vítěze trefil útočník Tomáš Vacenovský, z penalty skóroval obránce Petr Kotásek. Za poražené výsledek korigoval v závěru první půle Filip Koryčánek. Byla to už šestá trefa nejlepšího střelce dubňanského klání.

 

Ratíškovice, kterým scházelo několik opor i trenér Kopl, začaly proti soupeři z vyšší soutěže skvěle. Hosty poslal do vedení ve 4. minutě Petr Kotásek, který s přehledem proměnil penaltu nařízenou po faulu beka Zeleného na Brezinu.

Po čtvrt hodině hry mohl srovnat Šalša. Zkušený forvard ale přeloboval kromě brankáře Myšáka i ratíškovickou branku. Lídr první A třídy byl mnohem produktivnější než Dubňany. Ve 29. minutě zvyšoval Vacenovský na 2:0. Domácí se prosadili až v závěru první půle. Koryčánek parádní ranou snížil. Míč se za bezmocného Myšáka dostal od levé tyče. Aktivnější Dubňany mohly vzápětí srovnat, ale Štosovu střelu z osmi metrů zázračně vykopl Myšák a dorážku Krejčiříka odvrátil před brankovou čarou obránce Macek.

Domácí tým měl i ve druhé půli herně navrch, ale chytře hrající Ratíškovice protivníka do vážnějších příležitostí nepouštěly. Dubňanské kombinace nebrzdily pouze nepřesnosti, ale také sněhová vánice, která vyhnala některé fanoušky ze stadionu.

Hosté utkání definitivně rozhodly v 66. minutě, kdy Vacenovský povedenou ranou upravil na konečných 3:1. Dubňany mohly porážku zmírnit, ale pokus Krejčiříka skončil na tyči a únik Šalši zneškodnil brankář Šupa. „Na to, jaké bylo počasí a v jaké sestavě jsme hráli, musím kluky pochválit. Dubňany sice měly více ze hry a možná i více šancí, ale my jsme na rozdíl od soupeře své příležitosti proměnili. Výsledek je sice lepší než předvedená hra, ale celkově jsem spokojený. Kluci bojovali," uvedl vedoucí ratíškovického mužstva Stanislav Vacenovský, který tým vedl společně s Radimem Koplem. Zraněný útočník dostal instrukce od otce a své spoluhráče se snažil ze střídačky usměrňovat. Ratíškovice se ovšem s absencí kouče i hráčů Tomáše Kotáska, Vrby, Bábíčka, Kundraty, Dohnálka a sourozenců Voříškových vypořádaly dobře a nakonec získaly cenný skalp soupeře z vyšší třídy.

Zato Dubňany, kterým scházeli stopeři Janík s Hlaváčem, vyšly po výhrách nad Miloticemi a Rohatcem poprvé bez bodu. „O výsledek nám ani tak nejde, hra ale nebyla příliš dobrá," řekl kouč dubňanského Baníku Cyril Blahůšek, který ocenil výkon rivala. „Ratíškovice hrály chytře zezadu, nikam se nehnaly, nevytahovaly se a navíc potrestaly naše chyby," pronesl Blahůšek. Dubňany zažily podobný duel minulý týden s Rohatcem, tentokrát to ovšem bylo v opačném gardu.

 

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice