Ratíškovice : Krumvíř 1:2

12.09.2016 15:30

Ratíškovice srazila trefa Heči z poslední minuty

Fotbalisté Ratíškovic v sobotu přišli o letošní neporazitelnost. Baník v šestém kole první A třídy nezvládl souboj s Krumvířem, kterému doma podlehl 1:2. Hosté vyrovnaný zápas rozhodli v poslední minutě. Trefil se Marek Heča.

Baníku k dalším bodům nepomohl ani záložník Robin Dobeš. Milotický odchovanec přišel do Ratíškovic na přestup ze Bzence. V prvním poločase šikovný mladík nastoupil společně s Jankůjem ve středu zálohy, po změně stran se přesunul doleva. I když syn bývalého ratíškovického hráče a současného milotického předsedy herně nezklamal, musel stejně jako zbytek domácího týmu skousnout těsnou porážku. „Snažil se, ale do zakončení nebo do finální fáze se nedostal," okomentoval Dobešovu premiéru ratíškovický trenér Petr Kopl.

Dvaašedesátiletý kouč měl výhrady ke hře celé středové řady. „Záloha nám tentokrát nezahrála. Klukům se moc nedařilo. Snaha tam byla, ale zkazili jsme zbytečně moc balonů," uvedl Kopl.

Krumvíř byl od začátku střetnutí aktivnější a směrem dopředu také nebezpečnější. Dobře hrající hosty poslal do vedení kapitán David Michna, který ve 22. minutě proměnil penaltu nařízenou za faul Petra Kotáska na Petra Zvoniče. Celek z Břeclavska dál protivníka zlobil, hosté nastřelili břevno, další šance zmařil brankář Chromý. „První půle byla z naší strany solidní. Snažili jsme se napadat soupeře hodně vysoko, což se nám dařilo. Vznikly z toho i šance, které jsme bohužel opět neproměnili," řekl kouč Sokola Viktor Linhart. Domácí se do zakončení dostávali pouze sporadicky. „Soupeř hrál v prvním poločase aktivně, útočně, kdežto my jsme se nemohli pořádně prosadit. Špatně jsme kombinovali," řekl Kopl.

Ratíškovice přesto v závěru úvodní části srovnaly. První akce ještě domácím nevyšla, ale těsně před odchodem do šatny se hráči Baníku radovali. Po přihrávce Voříška skóroval Martin Kordula. Celku z Hodonínska vyrovnávací trefa pomohla. Domácí po změně stran srovnali hru a měli i šance. Nejblíže gólu byl Tomáš Kundrata, který nejprve prováhal vhodný okamžik 
k zakončení a pak zblízka nastřelil pozorného gólmana Prachaře, vzápětí šel Kundrata sám na brankáře, ale místo střely zase přihrával. „Druhá půlka už byla vyrovnaná. Počasí nám sebralo hodně sil, proto jsme změnili rozestavení. Domácí se dostali do hry a vypracovali si i nějaké šance, naštěstí pro nás je nevyužili. My jsme taky zahrozili, ale dvakrát výborně zasáhl Chromý," pronesl Linhart. Krumvíři zase patřil závěr utkání. Hosté nejprve měli 
v koncovce smůlu, když Michal Svoboda nastřelil tyč, ale v poslední minutě hosté zajímavý zápas rozhodli. Odražený balon po standardní situaci nekompromisně napálil do sítě Marek Heča. „Jsem velmi zklamaný. Alespoň bod jsme měli doma uhrát. Každopádně soupeř byl v útočné fázi lepší. Vzadu Krumvíř nebyl tak dobrý, ale ofenzivu měl mnohem silnější. Výhru si zasloužil," uznal Kopl. Zatímco Baník klesl na páté místo, Krumvíř se před Blatnici a Veselí nad Moravou dostal do čela tabulky. „Po Dubňanech jsme venku zvládli další těžký zápas. Máme cenné tři body. Na nováčka soutěže je to slušný počin. Začátek je pro nás možná až překvapivý," dodal Linhart.
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/probuzeny-kyjov-nastrilel-lednici-pet-golu-ratiskovice-i-veseli-prohraly-20160912.html

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice