Ratíškovice : Lednice

11.10.2016 08:36

Ratíškovice otočily hodový duel s Lednicí

Ratíškovice – Ratíškovičtí fotbalisté přispěli k bujarému hodovému víkendu domácí výhrou nad Lednicí 4:1. Baník sice po brance kanonýra Miroslava Fóbla od 16. minuty prohrával, ale ve druhém poločase výsledek zlepšeným výkonem a čtyřmi brankami otočil a nakonec zaslouženě vyhrál. Celek z Hodonínska se díky třem bodům dostal právě před Moravan na druhé místo tabulky. Lepší je pouze vedoucí Krumvíř.

V Ratíškovicích po sobotním utkání zavládla spokojenost. Baník potěšil věrné fanoušky výkonem i výsledkem, do letošních statistik zaknihoval pátou výhru a triumfem nad Lednicí odpálil tradiční krojované hody, které společně s volbami ovládli poslední víkend v obci. „Jsem moc rád, že se nám podařilo hodový duel takto zvládnout," radoval se ratíškovický trenér Petr Kopl, který však měl hlavně k prvnímu poločasu oprávněné výhrady. „Začali jsme velmi vlažně. Hráli jsme bez pohybu, nasazení. Zato soupeř byl fotbalovější, lepší," uznal dvaašedesátile­tý Kopl.

Moravan svoji převahu zužitkoval v 16. minutě, kdy se po pohledné akci a vyšachování soupeřovy obrany prosadil dorážející Fóbl. Lednice měla dlouho navrch, do dalších vyložených šancí se ale nedostala. Hosté kromě gólu zahrozili nebezpečnou střelou, kterou pozorný brankář Chromý kryl.

Ratíškovice se rozjížděly velmi pozvolna, přesto mohly ještě do přestávky skóre srovnat. Dva góly měl na kopačce útočník Kundrata, který ale proti mladému brankáře Fibingrovi neuspěl.

Domácím pomohla až poločasová přestávka. Kouč Kopl stáhl ze hry zraněného syna Radima a na trávník poslal Jankůje, který poslední duely kvůli zdravotním problémů vynechal. Byl to právě bývalý záložník Hodonína a Žarošic, kdo výkon Baníku pozvedl a výraznou měrou se podílel na obratu. Vyrovnání zařídil krátce po změně stran Pavel Konečný, který právě po rohovém kopu Jankůje levačkou dorazil míč do sítě. „Pomohl nám vyrovnávací gól i změny v sestavě," pochvaloval si Kopl.

Ratíškovice po změně stran ovládly hru a soupeře přehrávaly. Trvalá územní převaha přinesla šance i góly. Obrat v 70. minutě završil Martin Kordula. Domácí záložník se z voleje trefil po centru Jaromíra Kotáska.

Baník v závěru na trávníku kraloval a skalní fanoušky potěšil dalšími dvěma parádními brankami. Na 3:1 zvýšil z trestného kopu Konečný, ratíškovický triumf završil kapitán Lukáš Vrba. Ten hlavou udeřil po pohledné kombinační akci a centru Jankůje. Lednice, která v závěru odpadla, na zvrat neměla.
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/ratiskovice-otocily-hodovy-duel-s-lednici-kyjov-prohral-a-je-predposledni-20161010.html

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice