Ratíškovice - MSK Břeclav B

13.06.2016 08:48

Ratíškovice s Břeclaví promrhaly dvoubrankový náskok. Doma prohrály 2:3

Ratíškovice – Fotbalistům Ratíškovic rozlučka s věrnými fanoušky nevyšla. Baník sice v posledním domácím zápase letošní sezony vedl nad mladou břeclavskou rezervou po osmnácti minutách 2:0, ale nakonec o náskok přišel a před stovkou diváků prohrál 2:3.

Páteční předehrávku první A třídy skupiny B rozhodl dvěma brankami hostující útočník Stanislav Lapin, který nejprve v 68. minutě srovnal a vzápětí zaznamenal i vítězný gól. Oslabený Baník už se na odpověď nezmohl.

„Samozřejmě jsem zklamaný. V prvním poločase to vypadalo, že bez problémů vyhrajeme, ale druhá půle nám vůbec nevyšla a soupeř poklidný duel otočil," uvedl ratíškovický trenér Petr Kopl.

Jednašedesátiletý kouč dal v brance překvapivě přednost univerzálovi Dohnálkovi před jedničkou Doležalem, za obdržené góly ale bývalý útočník nemohl. „Chytal slušně," řekl Kopl.

Stovka diváků viděla v Ratíškovicích poklidný zápas, zkušený sudí Knecht žádného z hráčů nemusel napomínat.

Baník začal skvěle a už ve 2. minutě se dostal zásluhou Tomáše Voříška do vedení. Pro domácího útočníka ale zápas brzy skončil, když se nechal kvůli bolavým zádům po čtvrt hodině hry vystřídat.

Ratíškovice byly i nadále lepší. Na 2:0 zvýšil Tomáš Kundrata, který pak měl další šanci, ale na brankáře Kunického nevyzrál. Nejblíže třetího gólu byl Lukáš Koplík, který se dvakrát ocitl ve vyložené pozici, ale jednou mířil do tyče a podruhé ho vychytal Kunický.

Břeclavská rezerva příliš nebezpečná nebyla. Přesto dokázali hosté snížit. Těsně před odchodem do kabiny se po nádherné přihrávce mazáka Dvořáka prosadil Horčička. „Ve druhém poločase jsme úplně přestali hrát, čehož hosté využili, když nám po vyšachování obrany dali slepené góly," pronesl Kopl.

Vyrovnání obstaral v 68. minutě Stanislav Lapin. Tentýž hráč pak dokonal obrat.

Baník se za nepříznivého stavu 2:3 zmátořil, šance Jaromíra Kotáska a Slováka Breziny ale vyrovnání nepřinesly. „Je to škoda. Takový zápas musíme zvládat mnohem lépe. Věřím, že proti Kyjovu podáme lepší výkon a zvítězíme," uvedl Kopl.

Výhru nad mateřským oddílem si vychutnával i bývalý hráč a trenér Baníku Petr Vybíral, který do třetiligové Břeclavi zamířil v zimní přestávce z Milotic. Na jaře působil jako asistent u třetiligového mužstva. V Ratíškovicích ale vedl béčko. „Na zápas jsme scházeli s problémy. Někteří hráči základní sestavy dorazili až patnáct minut před zápasem, takže rozcvičení nebylo ideální a vstup byl velmi špatný. Soupeř nám dal v prvních dvaceti minutách dva góly a s námi to vypadalo všelijak," hodnotil páteční duel Vybíral. „Postupem času jsme hru srovnali. Zpátky do hry nás vrátila branka do šatny. O poločase jsme klukům zvedli sebevědomí. Věděli jsme, že pokud se budem hýbat a hrát jednoduše, mohli bychom zápas otočit, což se nám taky povedlo," pokračoval. „Nebylo to úplně pohledné utkání. Bylo tam více nepřesností, ale tak to v závěru sezony u týmů, kterým až o tolik nejde, bývá," dodal Vybíral. Ten v Břeclavi po půlroce skončil.

1.A třída skupina B, předehrávka 26. kola

FK Baník Ratíškovice – MSK Břeclav B 2:3 (2:1)

Branky: 2. Tomáš Voříšek, 18. Tomáš Kundrata – 68. a 72. Stanislav Lapin, 45. Tomáš Horčička

Rozhodčí: Knecht – Martinec, Lenfeld

Bez žlutých karet

Diváci: 100
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/ratiskovice-s-breclavi-promrhaly-dvoubrankovy-naskok-doma-prohraly-2-3-20160611.html

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice