Ratíškovice : Rakvice 3:0

05.09.2016 13:43

Ratíškovicím pomohl k výhře nad Rakvicemi i trenér Lanžhota Vybíral

Fotbalisté Ratíškovic po dvou remízách znovu brali tři body. Baník v pátém kole první A třídy porazil oslabené Rakvice 3:0. Domácí dres překvapivě oblékl také kouč Lanžhota Petr Vybíral, který pomohl zacelit absenci několika hráčů.

Čtyřiačtyřicetiletý Vybíral na pozici stopera odehrál celé utkání a svým výkonem přispěl k druhé ratíškovické výhře v letošním ročníku. Kromě bývalého prvoligového záložníka se na trávníku objevil také Radim Kopl, který se k fotbalu vrátil po několika měsících.

Baník i na začátku sezony trápí marodka a absence hráčů, proto ani výkon mužstva nebyl podle představ diváků ani kouče Petra Kopla. „Výsledek je určitě lepší než předvedená hra," řekl dvaašedesátiletý kouč. „Byl to zápas průměrné úrovně. Nehráli jsme dobře, z naší strany to bylo dost vlažné, ale dali jsme tři góly a vyhráli, takže určitá spokojenost je," přidal.

Celek z Hodonínska nasměroval za třemi body Daniel Macek. Z obránce předělaný útočník udeřil ve 13. minutě. Svůj samostatný únik zakončil nepříliš prudkou střelou, která se štěstím od tyče zapadla až do sítě. Hostující brankář Strýček se ohlížel marně.

Ratíškovice v první půli měly více šancí než protivník, další branky ale nepřišly. Únik Martina Korduly skončil vedle Stýčkovy svatyně, Macek zase v nájezdu pálil do připraveného rakvického gólmana.

Hosté, kteří v minulém kole přišli o vyloučené Rástočného a Blažka, v úvodní části příliš nebezpečné nebyly. Po změně stran navíc podruhé inkasovaly. Po přihrávce Michala Voříška se prosadil střídající Balus.

Pak zahrozily i Rakvice, ale gólman Chromý bravurním zákrokem spoluhráče podržel. V 54. minutě šli hosté do deseti. Hlavní rozhodčí Dohnal totiž po druhé žluté kartě za faul na Macka správně vyloučil dorostence Suského.

Celek z Břeclavska se i v oslabení tlačil do zakončení, Chromý však zneškodnil i druhou tutovku protivníka.

Odpor Rakvic definitivně zlomil v 86. minutě Voříšek. Důrazný forvard se prosadil ve skrumáži a za stavu 3:0 už bylo hotovo.
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/ratiskovicim-pomohl-k-vyhre-nad-rakvicemi-i-trener-lanzhota-vybiral-20160904.html

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice