Ratíškovice - Rohatec 0:2

09.05.2017 15:22

Ratíškovice podlehly v derby Rohatci.

Rohateckým fotbalistům se pod vedením trenéra Cyrila Blahůška náramně daří. Slavoj si před týdnem doma poradil s vyškovskou rezervou 4:0 a branku neinkasoval ani v derby v Ratíškovicích, kde po dvou brankách útočníka Davida Šimánka zaslouženě zvítězil 2:0. Výkon domácího Baníku zůstal za očekáváním.

„Jsem zklamaný z výsledku a hlavně z předvedené hry. Bohužel jsme nenavázali na předchozích šest jarních kol. U mužstva jsem postrádal bojovnost i nasazení. S tímto výkonem jsme nemohli pomýšlet na body,“ uvedl po zpackaném duelu ratíškovický trenér Petr Kotásek.

Jeho tým přitom proti tradičnímu rivalovi dobře začal a vypracoval si i jednu vyloženou šanci. Útočník Macek šel sám na brankáře Domanského, ale zbrkle mířil mimo. Na ostrý centr Dobeše do malého vápna zase nikdo z domácích hráčů nedosáhl. Rohatec, kterému v derby scházeli Vanda s Dohnálkem, nepříjemné chvíle přečkal a z první vážnější šance udeřil. Ránu Šimánka tečoval do protisměru bezmocného brankáře Chromého stoper Vrba.

Od té chvíle Slavoj začal protivníka jasně přehrávat a zahazovat šance. „Po prvním poločase jsme měli vést 5:1,“ říká hostující trenér Cyril Blahůšek.

Slavoj však ve zbytku první půle žádnou vyloženou příležitost neproměnil. Další tutovky zazdili Petrák, Šimánek a Schenel. Gólové hlavičky Homoly zase skvěle zneškodnil výborný brankář Chromý. Následně hostující záložník střílel ze dvou metrů nad. Gól nedal ani Herzán. „Zatímco soupeř za stavu 1:0 začal hrát svoji hru, my jsme na to nebyli schopní reagovat. Měli jsme tam velké výpadky a mezery v defenzivě. Nechali jsme Rohatec útočit do otevřené obrany,“ uvedl Kotásek.

Baník se snažil prosadit alespoň po standardních situacích, ani ve vzduchu to ale domácím nešlo. „Ratíškovice ve druhém poločase neohrozily naši branku,“ řekl Blahůšek.

Velmi dobře hrající hosty definitivně uklidnil Šimánek. Mladý forvard v 68. minutě utekl domácí obraně a přehazoval Chromého. Brankář Baníku míč stačil vyrazit, ale proti dorážce rohateckého forvarda neměl nárok. „Soupeř má pomalou obranu. Věděli jsme, že pokud budeme hrát po zemi na rychlé útočníky, bude mít obrana Ratíškovic problémy, což se také potvrdilo,“ pronesl hostující trenér.

Rozjetý Slavoj nezastavila ani průtrž mračen. Kvůli bouřce bylo derby na pár minut dokonce přeloženo. Hráči krátkou přestávku strávili na tribuně mezi diváky.

Ratíškovice za nepříznivého stavu 0:2 otevřely hru, na zvrat v žádném případě neměly. Naopak hosté mohli přidat další góly, Herzán s Páleníkem si ale na Chromého nepřišli. Závěr utkání už se pak v klidu dohrál. „Kluky jsem za výkon znovu pochválil. Jsem rád, že jsme derby takto zvládli. Vítězství je zcela zasloužené,“ dodal Blahůšek.

Rohatec pod staronovým koučem neinkasoval a neztratil ani bod. Slavoj se díky druhé výhře s nulou dostal v tabulce první A třídy před Ratíškovice na čtvrté místo.
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/ratiskovice-podlehly-v-derby-rohatci-veseli-zvladlo-utkani-v-dubnanech-20170508.html

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice