Ratíškovice - Rohatec 3:6

03.05.2016 08:29

Kanonáda v 1. A třídě: Ratíškovice prohrály 3:6


Derby Ratíškovic a Rohatce přineslo devět branek a nečekaný hokejový výsledek. Slavoj na hřišti okresního rivala odčinil předchozí nezdary a po třech nepovedených duelech bral zase všechny body. Tým trenéra Marka Antoše přestřílel domácí Baník 6:3 a udržel kontakt s nejlepšími týmy první A třídy.

Oslabené Ratíškovice na jaře poprvé padly. Se sousedním Rohatcem v letošním ročníku prohrály i podruhé, navíc v součtu obou derby inkasovaly devět gólů. Ratíškovický kouč Petr Kopl však bral debakl s nadhledem. „Výhra Rohatce je naprosto zasloužená. Hosté byli především v prvním poločase fotbalovější a jasně lepší," uznal trenér Baníku, který v posledních duelech postrádá především Michala Voříška. Mimo hru jsou však i další důležití hráči. „Vyloženě jsme vyhořeli v defenzivě. Obranná hra byla katastrofální. Chybí nám vůdčí osobnost. Za Michala Voříška nemáme náhradu," říká Kopl. Naopak Slavoj až na Páleníka nastoupil kompletní a s velkým odhodláním odčinit předcházející nezdary. Navíc hostům pomohlo vysunutí univerzála Vaška na hrot. „V útoku se mu dařilo. Vyhrával souboje a připravoval šance pro Jirku Jüstela," ocenil Vaškův výkon rohatecký kouč Marek Antoš. Slavoj poprvé udeřil v 10. minutě, kdy se hlavou prosadil nejmenší muž na trávníku, šikovný dorostenec Jiří Jüstel.

Ratíškovice tahaly v úvodní části za kratší konec, přesto ve 23. minutě srovnaly. Penaltu nařízenou za faul na Tomáše Voříška proměnil Kordula. „Byla to první střela na naši branku," kroutil hlavou Antoš. Hosté však byli i nadále lepší a svoji herní převahu do přestávky korunovali dalšími dvěma brankami. Vedení na rohateckou stranu strhl další povedenou hlavičkou Jüstel, na 3:1 zvýšil Vanda.

Domácí kouč o přestávce přeskupil řady, výsledkem byla kontaktní branka Vacenovského ihned po nástupu do druhé půle. Pak ovšem Konečný zbytečně fauloval Jüstela a Vanda penaltu bezpečně proměnil. Vzápětí se však prosadil domácí středopolař Vrba a Ratíškovice viditelně ožily. „Věděli jsme, že soupeř má nebezpečné standardní situace. Celý týden se na ně připravujeme, přesto jsme nechali utkání zdramatizovat. Pokud by domácí proměnili i další tutovky, měli bychom to složité," ví Antoš.

Baník opravdu mohl výsledek za nepříznivého stavu 3:4 otočit, ale Tomáš Voříšek s Lukášem Koplíkem v jasných šancích selhali, a tak přišel zákonitý trest.

Jakub Tomšej výstavní trefou vrátil Rohatci dvoubrankový náskok a střídající Salajka v 80. minutě uzavřel bohatý gólový účet. „Po třech zápasech, ve kterých jsme dali pouze jednu branku, jsme si to v Ratíškovicích stoprocentně vynahradili. Diváci museli být spokojení, protože takové derby se nehraje každý den. My jsme rádi, že jsme se po dvou zápasech herně i výsledkově znovu chytili. V Ratíškovicích se nevyhrává lehce, my jsme rádi, že jsme tam uspěli takovým rozdílem," prohlásil Antoš.
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/kanonada-v-1-a-tride-ratiskovice-i-veseli-prohraly-3-6-20160502.html

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice