Ratíškovice - Rohatec

29.10.2014 08:30

Hotovo za půl hodiny. Baník zničil v dohrávce Slavoj a je v čele.

 

Ratíškovice – Kouzlo trenéra Marka Antoše přestalo fungovat. Rohatec pod vedením staronového kouče poprvé prohrál. Slavoj nestačil v úterní dohrávce šestého kola první A třídy na sousední Ratíškovice, kterým na jeho hřišti podlehl 0:5. Baník se díky vysoké výhře dostal do čela krajské soutěže. Pokud uspěje i v sobotu v Rakvicích, stane se podzimním králem.

 

Nový lídr o své jednoznačné výhře rozhodl drtivým nástupem, hotovo bylo už za osmadvacet minut. Dvakrát se trefil Jakub Bábíček, pokutový kop proměnil Martin Kordula a dílo rohatecké zkázy dokonal po nejhezčí akci utkání a vyšachování soupeřovy obrany Tomáš Kotásek. Hosté se na odpor nezmohli. Naopak ratíškovický triumf pečetil ve druhém poločase Dalibor Koštuřík.

„Jsme velmi spokojení s výsledkem i s předvedenou hrou hlavně v prvním poločase. Čekali jsme těžký zápas, nakonec jsme však měli brzy klid. Vyšel nám vstup do utkání, které jsme do osmadvacáté minuty rozhodli, když jsme dali čtyři góly," uvedl domácí trenér Petr Kopl.

Šedesátiletý kouč měl z dohrávaného derby obavy, neboť Rohatec se po příchodu nového trenéra Marka Antoše zvedl a dvakrát po sobě se silnými soupeři zvítězil. „Slavoj se ve druhé půli zlepšil, několikrát zahrozil, ale my už jsme zápas nepustili a nakonec zaslouženě zvítězili," pronesl Kopl.

Parádní představení odstartoval v 8. minutě Jakub Bábíček. Nejlepší střelec krajské soutěže využil přihrávky parťáka Vacenovského, který předtím obral o míč nedůrazného stopera Ščevíka, a za pomoci teče protihráče zblízka balon za bezmocného gólmana Mačudu. „Všechno rozhodla první chyba Ščevíka. Byl to absolutně zbytečný gól. Rychlá branka utkání hodně ovlivnila," řekl hostující trenér Marek Antoš.

Slavoj nebral varování vážně a za svoji laxnost v defenzivě byl tvrdě potrestán. Druhý gól přidal v 16. minutě Martin Kordula, který proměnil penaltu nařízenou evidentní faul Elšíka na Bábíčka. Domácí záložník poslal Mačudu na opačnou stranu.

Baník byl dál při chuti. Dvakrát na sebe upozornil Vrba, který nejprve zakončoval v akrobatické pozici mimo a následně střílel z dvaceti metrů těsně vedle.

Třetí gól přidal až Bábíček, který si pohrál se soupeřovou obranou a svým jubilejním dvacátým gólem v sezoně zvýšil na 3:0.

Ratíškovice dál bavily fanoušky. Nejhezčí akce utkání přišla ve 28. minutě. Bábíček s Kordulou vyšachovali rohateckou defenzivu a Tomáš Kotásek v klidu uklidil balon od odkryté branky. „Góly narušily naše plány. Chtěli jsme dlouho držet remízový stav, aby Ratíškovice znervózněly a musely útočit. Takto jsme to soupeři značně usnadnili," uvedl Antoš.

Ten se snažil svůj tým oživit dvojím střídáním. Homola s Dohnálkem, kteří nastoupili po zranění, hru Rohatce sice pozvedli, ale v úvodní části hosté na brankáře Myšáka pořádně nevystřelili.

Slavoj se osmělil až po přestávce. Petrák ale mířil krátce po změně stran vedle. Rohatečtí ve druhé půli vyrovnali hru a měli i šance, ale v koncovce nebyli přesní. Mikéska hlavičkoval po rohovém kopu těsně vedle pravé tyče, na střílený centr Jakuba Tomšeje nikdo ze spoluhráčů nedosáhl. Střídající Homola zase napálil v závěru do břevna.

Ratíškovice za rozhodnutého stavu zvolnily a nikam se nehnaly. Přesto měly taky šance na zvýšení náskoku. Trávník po rohu Kotáska mířil zblízka vedle, povedenou ránu Kotáska bravurně vyrazil Mačuda.

Tečku za pohledným utkáním udělal Koštuřík. Zkušený forvard využil parádního Bábíčkova vysunutí a přesnou ranou upravil na konečných 5:0. Opora Mutěnic se za Ratíškovice trefila po dlouhých dvanácti letech. „Koštuřík s trávníkem pomohli individuálními výkony k vysokému vítězství," pochválil Kopl posily z divize.

Kromě Koštuříka nastoupil v základní sestavě také obránce Trávník. „Domácím určitě hodně zvedlo sebevědomí, když mezi ně přišel vyhlášený kanonýr a kapitán divizního týmu, který reprezentuje jižní Moravu. Jsou to rozdíloví hráči, ale zase jména mužstvo nedělají," pronesl Antoš.

Slavoji na hřišti okresního rivala nescházely pouze výrazné individuality, ale hlavně větší důraz a odhodlání. „Výsledek odpovídá postavení obou mužstev v tabulce. Ratíškovice mají lepší mančaft než Bořetice. V předchozích zápasech nás však zdobila větší bojovnost a vůle po vítězství. Proti Baníku jsme měli hodně velký respekt, což rozhodlo," prohlásil hostující kouč.

Rohatec zůstal se dvanácti body jedenáctý, Baník se dostal před Bořetice a je v čele tabulky. „Do Rakvic jedeme s cílem bodovat, abychom přezimovali na prvním místě. Věřím, že na jaře budeme hrát o postup. Snad nám to po dvou letech zase vyjde," dodal Kopl.

Ve druhém úterním dohrávaném utkání první A třídy prohrál Kyjov ve Slavkově u Brna 1:3.

FK Baník Ratíškovice – TJ Slavoj Rohatec 5:0 (4:0)

Branky: 8. a 22. Jakub Bábíček, 16. Martin Kordula z penalty, 28. Tomáš Kotásek, 78. Dalibor Koštuřík. Rozhodčí: Kučera – Popelák, Štipčák (Bušek). Žluté karty: Elšík, Vanda (oba Rohatec). Diváci: 350.

Ratíškovice: Myšák – Trávník (88. Macek), Machala, M. Voříšek (85. Kopl), Kundrata – Koštuřík, Vrba (88. J. Kotásek), T. Kotásek, Kordula – Vacenovský (72. L. Koplík), Bábíček (80. Varmuža).

Rohatec: Mačuda – Elšík (31. Dohnálek), Ščevík, Netík, Bidmon – Kolařík (66. M. Duchoslav), Tomšej, Vanda, Ruszkowski (28. Homola), Petrák – Mikéska.

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice