Ratíškovice - Šaratice

15.10.2015 08:57

Hodová výhra nad Šaraticemi

 

Domácí suverenitu Baníku v podzimní části soutěže neohrozily ani Šaratice. Celek z Vyškovska sice v minulých zápasech zaskočil Kyjov i Dubňany, ale na dalšího soupeře z Hodonínska už si nepřišel. Baník na hody zvítězil přesvědčivě 3:0, když se mezi střelce zapsal i Lukáš Trávník, který zaznamenal druhou a klíčovou branku favorita. „Z dalšího domácího vítězství mám velkou radost. I když ne všechno se nám vydařilo, kluci bojovali a od začátku do konce hráli naplno," pochvaloval si po sobotním střetnutí Petr Kopl.

Jednašedesátiletý trenér znovu povolal do akce milotického kouče Vybírala, který nahradil zraněného stopera Milana Koplíka. Domácím scházel i Michal Voříšek, který dal s kamarády přednost návštěvě Velké pardubické. Mimo hru je i Macek 
s Kundratou.

Ratíškovice byly od prvních minut fotbalovější i aktivnější, ale před gólmana Plchuta se dostávaly spíše výjimečně. „V prvním poločase jsme hlavně dobývali branku soupeře. Měli jsme i pár šancí, ale gól dali pouze jeden," řekl Kopl.

Pozorný obranný val protivníka překonal až ve 43. minutě Tomáš Vacenovský. Mladý forvard se prosadil po individuální akci přízemní střelou k tyči. Byla to jeho devátá branka v letošní sezoně. Plchut byl proti umístěné ráně bezmocný.

Slovácký celek mohl v první půli skórovat ještě jednou, ale Tomáš Voříšek v jasné šanci selhal. Naproti tomu Šaratice v úvodní části nijak nebezpečné nebyly.

Hosté pořádně zahrozili až za stavu 1:0, kdy po zaváhání ratíškovické defenzivy pálil jeden ze šaratických hráčů ve vyložené pozici mimo. „Pokud by soupeř srovnal, měli bychom ještě větší problémy," tušil Kopl.

Domácí však měli mnohem více tutovek. Tomáš Voříšek ani Vacenovský ovšem na zkušeného brankáře Plchuta nevyzráli.

Ratíškovice definitivně uklidnil až obránce Lukáš Trávník. Posila z Mutěnic, která přišla na měsíční hostování, se prosadila po samostatné akci. První střelu Trávníka ještě stačil Plchut vyrazit, ale proti nekompromisní dorážce už byl pětačtyřicetiletý gólman bezmocný.

Bývalý brankář Kyjova své spoluhráče v zápase několikrát podržel, ale v 81. minutě se dopustil fatální chyby, když při zbytečné kličce přišel o balon a Tomáš Voříšek neměl problém uklidit míč do sítě.

Baník nakonec mohl vyhrát ještě vyšším rozdílem, ale střídající Tomáš Bábíček mířil z několika metrů pouze do připraveného Plchuta.

Hody přesto mohly definitivně začít. „Snad všechno bude v klidu a nikdo se na tradičním pondělním turnaji nezraní," doufal Kopl.

 

Šaratice.pdf (94,7 kB)

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice