Ratíškovice : Velké Pavlovice 1:0

22.08.2017 07:51

Výhru Baníku zařídili střídající hráči

Spolupráce dvou střídajících hráčů přinesla fotbalistům Ratíškovic první vítězství v letošní sezoně. Obránce Pavel Měsíček, kterého trenér Baníku Petr Kotásek poslal na hrot útoku, aby vyhrával hlavičkové souboje, po dlouhém nákopu usměrnil balon k dalšímu žolíkovi, Pavlu Konečnému, který ve druhé minutě nastavení rozhodl sobotní bitvu s Velkými Pavlovicemi.

Celek z Hodonínska doma vyhrál 1:0 a slaví vydřené tři body. „Bylo to více vítězství vůle než fotbalovosti. Soupeře jsme určitě nepřehráli,“ uvedl domácí trenér Petr Kotásek.

Ratíškovice šly do utkání bez marodů Jankůje, Holečka a Robina Dobeše, zato s Bábíčkem a Vacenovským na hrotu útoku. „Na jejich výkonu je patrný tréninkový deficit. Věřím, že už to bude jenom lepší,“ podotkl Kotásek.

Baník byl od začátku velmi aktivní. Celek z Hodonínska hrál velmi dobře a po pohledných akcích se dostal do dvou šancí. Gól na kopačce měl hlavně kapitán Kundrata, který po přihrávce Šimka pálil pouze do připraveného brankáře Chromka. Jinak Ratíškovice zahrozily střelami Bábíčka a Vacenovského, po standardní situaci pálil těsně vedle Ščevík.

Velké Pavlovice rovněž nebyly odevzdané a protivníka trápily. Hosté potvrdili, že jejich předcházející výhra s Dražovicemi nebyla náhodná. Slavoj měl navrch hlavně na konci utkání, kdy se Baník snažil strhnout výhru na svoji stranu. Hosté často chodili do otevřené obrany protivníka a dostávali se před gólmana Chromého, který mužstvo několikrát podržel.

Domácí kouč Kotásek v závěru poslal do hry Měsíčka s Konečným a změny v sestavě se pětatřicetiletému trenérovi vyplatily. Oba střídající hráči se totiž podíleli na jediné brance zápasu.

Rozhodující okamžik zajímavého střetnutí přineslo až nastavení. Po dlouhém nákopu Měsíček vyhrál hlavičkový souboj pro Konečného, který pohotově uklidil balon do odkryté branky. „Pro nás to byl šťastný, ale obrovsky cenný bod, protože Velké Pavlovice byly nesmírně kvalitní soupeř,“ prohlásil Kotásek.

K výkonu měl ještě výhrady. „Byl upracovaný. V naší hře mi scházela větší lehkost,“ řekl ratíškovický trenér. Přístupu i snahy svěřenců si ale vážil. „Diváky musel fotbal bavit. S Velkými Pavlovicemi je to vždycky vyhecované. Nepatří mezi soupeře, kteří si jezdí pouze zahrát. Naopak chtějí vyhrávat. Proto si výhry nad nimi nesmírně cením,“ dodal Kotásek.

I. A třída skupina B, 3. kolo - 

FK Baník Ratíškovice – Slavoj Velké Pavlovice 1:0 (0:0)
Branka: 90+2. Pavel Konečný
Rozhodčí: Dohnal – Kocman, Vajdík
Žluté karty: P. Dobeš, M. Kordula, Šimek – Žaloudek, Nesvatba, Bogiň, Straka
Diváci: 180
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/kyjov-srazila-chyba-cady-pri-rozehravce-ratiskovice-uderily-v-nastaveni-20170821.html

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice