Ratíškovice - Velké Pavlovice 2:5

25.10.2016 08:28

Ratíškovice inkasovaly s Velkými Pavlovicemi pět branek

Ratíškovičtí fotbalisté v první A třídě nezvládli další duel. Před týdnem Baník jasně prohrál ve Velké nad Veličkou, v sobotu doma překvapivě nestačil ani na Velké Pavlovice, kterým po bezkrevném výkonu podlehl 2:5. Hostům ani nevadilo, že závěrečnou půlhodinu odehráli bez vyloučeného Ondřeje Pilarčíka.

Na absenci gólmana Jiřího Chromého, který se zranil ve Velké nad Veličkou, se v Ratíškovicích nikdo nevymlouval. Univerzál Zdeněk Dohnálek, který od první minuty nastoupil v brance Baníku, za žádnou z branek ani porážku nemohl. „Hráči v poli gólmanovi vůbec nepomohli. Po půlhodině hry jsme prohrávali 0:3, bylo to velmi špatné," zlobil se asistent ratíškovického kouče Stanislav Vacenovský

Těžko se po domácím debaklu mluvilo i hlavnímu trenérovi Petru Koplovi, který nepříjemnou porážku těžko vstřebával. „Z výkonu mužstva jsem velmi rozladěný," prohlásil dvaašedesátiletý kouč. Rozčarovaná nebyla pouze hrstka věrných fanoušků, ale i srdcař Vacenovský. „Někteří hráči by si měli uvědomit, že fotbal se ani v této třídě nedá hrát bez tréninku," říká fotbalový nadšenec. „Když tady třikrát týdně může být trenér nebo já, nechápu, co brání klukům dojít na hřiště. Někteří kluci vůbec netrénují, navíc ani nesnesou kritiku," přidává naštvaně.

Baník přitom začal s Velkými Pavlovicemi slušně a v úvodní čtvrthodině si vypracoval dvě slibné příležitosti. Hlavičku útočníka Kopla však odvrátila hostující obrana na roh, střela zkušeného forvarda pak skončila na tyči. „Byl to jediný náš hráč, který mohl dát gól," řekl Vacenovský.

Ratíškovice zlomil vedoucí gól Slavoje, který v 19. minutě vstřelil Tomáš Lorenc. Vzápětí přišla další rána. Voříšek fauloval protihráče a sudí Lazar proti domácím nařídil pokutový kop. Míč si na bílý puntík postavil Jakub Gremmel. Hráč futsalového Tanga Hodonín nedal Dohnálkovi šanci a zvýšil na 2:0. Gremmel následně přidal třetí gól a bylo hotovo.

Baník sice těsně před odchodem do kabiny po standardní situaci zásluhou dorážejícího Konečného výsledek snížil, ale na zvrat 
v žádném případě neměl. Domácí totiž krátce po změně stran inkasovali čtvrtý gól, když bezmocného Dohnálka překonal obránce Kotoun. Na druhé straně sice Kopl orazítkoval tyč, to však bylo ze strany Ratíškovic téměř vše.

Šanci na bodový zisk ještě oživila situace z 61. minuty. Hostující Ondřej Pilarčík fauloval Voříška, hlavní rozhodčí bez váhání nařídil penaltu a obránce Slavoje po druhé žluté kartě vyloučil. Petr Kotásek se nemýlil a přesnou ranou snížil na 2:4. Velké Pavlovice ovšem kontrovaly i v deseti, na konečných 5:2 upravil Martin Michna. „Nezasloužili jsme si ani bod," dodal Vacenovský.
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/dubnansky-korycanek-hattrickem-sestrelil-kyjov-ratiskovice-schytaly-dalsi-pride-20161024.html

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice