Rohatec - Ratíškovice

28.04.2015 14:33

Slavoj srazila v derby s Ratíškovicemi chyba Mačudy a vyloučení Vaška

Rohatec – Tenhle návrat se opravdu povedl. Ratíškovice vyrukovaly na sousední Rohatec s Petrem Vybíralem na stoperovi. Dvaačtyřicetiletý fotbalista, který v neděli dopoledne vedl Milotice v Žarošicích, navlékl dres Baníku po deseti měsících. Bývalý hráč Olomouce, Dukly Praha či Českých Budějovc svým výkonem pomohl mateřskému oddílu k důležité výhře 2:1 a upevnění první pozice.

Milotický trenér Petr Vybíral po deseti měsících znovu navlékl dres ratíškovického Baníku.

„Petr Vybíral sice už nemá takovou rychlost, ale svými zkušenostmi a přehledem nám hodně pomohl," pochválil mazáka ratíškovický kouč Petr Kopl, který na lavičce Baníku před letošní sezonou nahradil právě Vybírala.

Jeho nasazení překvapilo především hostující příznivce. Domácí kouč Marek Antoš až tolik překvapený nebyl. Informace o chystaném tahu okresního rivala se k němu totiž donesla již v předstihu. „Věděli jsme to, takže jsme s tím počítali, ale nemyslím si, že by Vybíral byl rozdílovým hráčem," míní Antoš. „Samozřejmě má spoustu zkušeností a umí podirigovat obranu, ale Baník má v sestavě další zkušené borce," přidal. „O toto jsme se ale nezajímali. Chtěli jsme vyhrát, což se nám nepodařilo," uzavřel Antoš kapitolu se jménem Vybíral.

Pro Baník bylo důležité, že do derby mohli zasáhnout i marodi Kordula, s Koplíkem, Mackem, Tomášem Kotáskem a Petrem Kotáskem. Ti všichni totiž měli v předcházejících týdnech zdravotní problémy. „Jsem rád, že kluci nastoupili do derby se sebezapřením a odehráli zápas podle svých možností a na hraně zdravotního stavu," ocenil přístup svěřenců Kopl.

výkonu mužstva ale nadšený rozhodně nebyl, neboť Slavoj byl hlavně v prvním poločase aktivnější a nebezpečnější. „I když jsme první poločas vyhráli, tak naše hra byla špatná. Domácí byli lepší, přehrávali nás, ale gól nám naštěstí nedali," oddechl si Kopl.

Rohatec hrozil především po rohových kopech. Několikrát se do zakončení protlačil důrazný Vašek, ale jeden pokus neskončil mezi třemi tyčemi. Nebezpečná byla i dorážka Tomšeje z úhlu a střela Homoly.

Favorit zaostával v pohybu i důrazu, přesto i on několikrát zahrozil. V 8. minutě se ještě Bábíček zastřeloval, ale v 19. minutě už se nejlepší střelec první A třídy radoval. Po nákopu Milana Koplíka důsledný Bábíček přetlačil v souboji domácího brankáře Mačudu a pohodlně uklidil balon do sítě. „Dvacet minut jsme hráli na polovině soupeře. Po jednom nákopu a kiksu gólmana jsme však obdrželi laciný gól," zlobil se Antoš.

V závěru první půle měl na kopačce druhou branku Vrba. Bývalý hráče Slavoje ale dobře vyběhnutého brankáře Mačudu nepřekonal.

Vrbova chvíle přišla až po změně stran. Osmadvacetiletý záložník vysunul Kordulu, který si obhodil Mačudu a střelou do odkryté branky zvýšil na 2:0.

Rozhodnuto však zdaleka nebylo. Baníku nepomohlo ani vyloučení Vaška, který při útočné standardní situaci udeřil hostujícího obránce Macka a byl vyloučen.

Slavoj se ani v deseti nevzdal. Šanci na bodový zisk přiživil Igor Petrák, který z trestného kopu snížil a duel pořádně zdramatizoval. Domácí byli i v oslabení nebezpečnější. Dvakrát měl na hlavě vyrovnání Homola. Ten se proti bývalému klubu netrefil. „Neumíme dávat góly," láteřil Antoš.

Na druhé straně dvakrát selhal v samostatném úniku Bábíček, který mířil pokaždé vedle. „Po vyloučení Vaška přišlo uspokojení, přestali jsme hrát a vrátili soupeře zbytečným gólem do hry. Zápas byl zajímavý až do konce, protože Rohatec bojoval. Domácí hrozili hlavně ze vzduchu, kde byli hodně nebezpeční. Jsem rád, že jsme urvali vítězství, i když remíza by asi byla spravedlivější," uvedl Kopl.

Baník nakonec těsný náskok udržel a díky klopýtnutí Lednice má v čele tabulky šestibodový náskok před druhými Bučovicemi. „Pro nás je to důležité vítězství, protože na jaře se nám příliš nedaří a už jsme ztratili dost bodů," připomněl známý fakt kouč Baníku.

Rohatec je stále až jedenáctý. „Naše situace už je dost kritická. Týmy ze spodu tabulky se na nás dotahují, takže máme v dalších týdnech o čem přemýšlet a o co hrát," říká Antoš, který byl po derby právem hodně zklamaný. „Zápas ovlivnily dva faktory. Do kolen nás poslala chyba Mačudy a následně vyloučení Petra Vaška," řekl Antoš. „Klukům nemohu upřít snahu nebo bojovnost, ale nedisciplinovanost a laciná chyba rozhodly derby," dodal trefně.

TJ Slavoj Rohatec – FK Baník Ratíškovice 1:2 (0:1)

Branky: 19. Jakub Bábíček, 49. Martin Kordula – 58. Igor Petrák. Rozhodčí: Kadlec – Urbánek, Stávek (Laca). Žluté karty: Kolařík, Petrák – P. Kotásek, T. Kotásek, Bábíček. Červená karta: 54. Petr Vašek (Rohatec). Diváci: 300.

Rohatec: Mačuda – Dohnálek (86. O. Duchoslav), Ščevík, Petrák, Nedvídek (72. Korbel) – Kolařík (56. Ruszkowski), Vašek, Vanda, J. Tomšej (52. Mikéska), Páleník – Homola.

Ratíškovice: Myšák – P. Macek, Vybíral, M. Koplík, P. Kotásek – M. Kordula (72. Dohnálek), Vrba, T. Kotásek (89. J. Kotásek), Šimek (84. D. Macek) – Vacenovský (76. M. Voříšek), Bábíček (90. Duda).

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice