Rohatec - Ratíškovice

31.10.2017 11:17

Z derby vyšel lépe Rohatec. Sousedním Ratíškovicím nadělil tři branky

Ve třináctém kole první A třídy (skupina B) se nečekané drama odvíjelo na stadionu Slavoje v Rohatci, který ještě pět minut před koncem prohrával v derby se sousedními Ratíškovicemi 1:2. V samém závěru vypjatého utkání se nejprve v pětaosmdesáté minutě prosadil domácí střídající Herzán a minutu před koncem rozhodl o cenných třech bodech matador týmu třiatřicetiletý útočník Homola.

„Ratíškovice přijely jednoznačně jako papírově silnější soupeř. Z naší strany začátek utkání začal velmi opatrnou hrou, kdy snad osmnáct minut jsme se na hřišti hledali. Hosté měli v první půli nad námi jasnou převahu. Dobře dostupovali a hráli dopředu. Bohužel jsme do přestávky dostali dva laciné góly, na které jsme ale stačili do poločasu odpovědět. Po přestávce a vyloučení brankáře Chromého jsme měli jasný cíl zkusit alespoň skóre vyrovnat. To se nám podařilo a nakonec jsme ještě stačili dát i vítěznou branku. Vyhráli jsme sice se štěstím, ale bodům jsme moc rádi,“ zhodnotil derby trenér Slavoje Petr Doležal.

Samotný zápas se přitom vyvíjel velmi dobře pro hosty, kteří na konci prvního poločasu vedli 2:0. V poslední minutě prvního dějství ovšem hostující gólman Chromý dostal za hrubé nesportovní chování (kopnutí soupeře z boku v přerušené hře do nohy) červenou kartu, takže musel předčasně opustit hrací plochu, a tím citelně oslabil svůj celek.

Ze hřiště odešel Dobeš a místo něj přišel do branky Balus, který za obdržené góly ale nemůže. Zápas sledoval i předseda OFS Hodonín Petr Kotásek starší. „Dobrý výkon Baníku v prvním poločase a samozřejmě, že zápas ovlivnilo vyloučení gólmana Chromého v samém závěru prvního poločasu, které bylo po právu. Podle mého názoru se hosté ve druhé části zbytečně zatáhli, a ani střídání v týmu Ratíškovic nebylo ku prospěchu hry. Myslím, že pokud bychom dohrávali o jedenácti hráčích, tak jsme tady neprohráli,“ prohlásil.

Utkání okomentoval i kouč poraženého mužstva Petr Kotásek mladší. „Vstup do zápasu jsme měli velmi dobrý, bohužel jsme ale zase neproměnili vyložené šance, a zápas v prvním poločase jsme měli určitě pod kontrolou. Potom jsme v poslední minutě první poloviny nešťastně inkasovali, kdy došlo k fatálnímu selhání našeho brankáře, který v přerušené hře nakopl protihráče. Byla z toho červená karta, která poznamenala zbytek tohoto utkání. Tato naše chyba tak jednoznačně dopomohla domácím k důležité výhře 3:2,“ zmínil.

TJ Slavoj Rohatec – FK Baník Ratíškovice 3:2 (1:2)

Branky: 45. Adam Ruszkowski , 85. Marek Herzán, 89. Radek Homola – 20. Jakub Bábíček, 44. Tomáš Kundrata
Žluté karty: Salajka, Dohnálek, Šimánek – Konečný, Štreit
Červená karta: 45. Jiří Chromý (RAT)
Rozhodčí: Špaček – Rosa, Blažek (Horák, Toman)
Diváci: 300
Sestava vítězů: Kovalčík – Dohnálek, Elšík, Vašek, Petrák – Ruszkowski, Tomšej, Vanda – Homola, Salajka – Šimánek

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice