Trenér Kopl se vrátil na lavičku Ratíškovic po deseti letech

30.06.2014 08:51

 

Ratíškovice – Novým trenérem fotbalistů Ratíškovic se stal Petr Kopl, který se do Baníku vrátil po dvanácti letech. K týmu nastupuje po hrajícím kouči Petru Vybíralovi. Bývalý ligový záložník byl po sestupu do první A třídy odvolán.

 
 
 

Devětapadesátiletý Kopl, který působil v MSFL a ve druhé lize u prvního mužstva Ratíškovic jako asistent, bude hlavním trenérem áčka Baníku už potřetí. Poprvé se postavil na lavičku slováckého celku před dvanácti lety v divizi, podruhé v roce 2004, kdy hrál tým z Hodonínska krajský přebor. V minulosti vedl zkušený kouč Vracov a Vacenovice. „Jsem moc rád, že trenérskou kariéru ukončím v mateřském oddílu," pronesl staronový ratíškovický lodivod.

Teď se pokusí s Baníkem poprat se v první A třídě o nejvyšší příčky. „O postupu jsme se s vedením nebavili. Na to je moc brzy. Chceme hrát v horních patrech tabulky," řekl Kopl.

Baník se snaží tým v krátké letní přestávce posílit. Vedení Baníku oslovilo několik hráčů z okolí. Zda se podaří příchod některého z borců dotáhnout do konce, zatím není jisté.

Naopak téměř stoprocentní je spolupráce s divizními Mutěnicemi, které budou mít Ratíškovice jako farmu. „Věřím, že to bude oboustranně fungovat," řekl Kopl, kterého čeká v létě spousta práce s tvořením nového týmu.

Problémem je hlavně gólmanský post. Hostování totiž vypršelo brankářům Jaštíkovi a Doležalovi. RSM patří i zadáci Mírovský s Petruchou či záložník Hozák. Slovák Brezina odchází do Rakouska, o Lukáše Koplíka mají zájem Mutěnice. Hostování v divizním Hodoníně naopak skončilo útočníku Bábíčkovi. „Snad se nám podaří dát dohromady slušný tým. Chceme sázet hlavně na odchovance. Věřím, že se do týmu vrátí zkušení hráči, kteří z různých důvodů nehráli nebo skončili," pronesl Kopl.

Na lavičce Baníku skončil po neúspěšné sezoně i asistent Zbyněk Polišenský. Naopak vedoucí mužstva Stanislav Vacenovský a masér Josef Blaha v realizačním týmu i nadále zůstávají.

Ke změně došlo i u ratíškovické rezervy, kterou v nadcházejícím ročníku třetí třídy povedou členové výkonného výboru, Zdeněk Blaha s Jiřím Vacenovským.

Celek z Hodonínska zahájí letní přípravu v úterý 8. července. Baník chce odehrát do prvního mistrovského zápasu sedm utkání. V plánu jsou zápasy s Osvětimany, Gbely a Velkou nad Veličkou. Další soupeři jsou v jednání.

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice