v sezóně 2015/2016 se bude znovu hrát 1.A třída

29.06.2015 09:58

Triumf s rozpaky. Fotbalisté Ratíškovic postup do krajského přeboru odmítli

Ratíškovice – Fotbalisté Ratíškovic budou i v příští sezoně hrát pouze první A třídu. Vedení Baníku totiž postup do krajského přeboru odmítlo. „Jednání byla dlouhá a složitá. Nakonec rozhodlo ekonomické hledisko. Nemáme zabezpečený rozpočet na další sezonu, nechtěli jsme zbytečně riskovat. Navíc někteří hráči zřejmě končí," vysvětlil předseda celku z Hodonínska Petr Příkaský.

Fotbalisté Ratíškovic vyhráli skupinu B první A třídy, ale krajský přebor hrát v příště sezoně nebudou.

Fotbalisté Ratíškovic vyhráli skupinu B první A třídy, ale krajský přebor hrát v příště sezoně nebudou.

V mužstvu zavládlo zklamání, zkušenější fotbalisté ovšem verdikt představitelů oddílu přijali s nadhledem. „Je to pro mě novinka, já jsem se to dozvěděl až v pátek. Upřímně ale říkám, že první A třída je pro náš současný kádr dostačující. Pokud bychom šli do kraje, muselo by dojít v mužstvu k radikálnějším změnám," ví kapitán Baníku Petr Kotásek, který ve třiatřiceti letech zvažuje konec kariéry. „Hlásil jsem to dopředu, ale tím, že se nepostoupilo, tak možná své rozhodnutí ještě přehodnotím. Budeme se o tom s trenérem i členy výboru bavit," řekla dlouholetá opora Ratíškovic. Podobně je na tom i stoper Milan Koplík.

Oba společně s dalšími mazáky patřili ke klíčovým hráčům Baníku a strůjcům vítězství v první A třídě. „Podzim nám vyšel náramně, možná až nad očekávání. Na jaře se však ukázala realita. Vybrali jsme si slabší chvilky, druhá polovina sezony už nebyla ideální. Až silou vůle jsme v posledních kolech uhráli první místo, které jsme si v kontextu celé sezony zasloužili," pronesl zkušený obránce.

Oslav prvního místa se zúčastnil i dlouhodobě zraněný útočník Jakub Bábíček, který míří do Rakouska. O Lukáše Koplíka mají zájem Mutěnice, ostatní hráči by měli v Ratíškovicích zůstat. I když Zdeněk Dohnálek, Tomáš Kotásek, Michal Voříšek, Marek Kadlčík či Martin Kordula jsou dlouhodobě mimo hru. „Pokusíme se dát dohromady takový tým, který by znovu hrál nahoře," říká trenér Baníku Petr Kopl, který by měl u mužstva zůstat.

Zatímco Ratíškovice, Lednice i Velké Pavlovice postup odmítly, čtvrtý Lanžhot si chce podle informací Deníku vyšší soutěž vyzkoušet. V krajském přeboru tak bude vůbec poprvé rekordní počet sedmnácti týmů. Sportovně-technická komise JmKFS již připravila novou termínovou listinu, která čítá sedmnáct podzimních kol místo plánovaných patnácti, každý klub bude mít jedno kolo volný los.

27.6.2015
 
 

Autor: Libor Kopl

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice