Vacenovice : Ratíškovice 2:3

24.07.2017 10:48

Vacenovice s novým koučem Šimonem těsně podlehly Ratíškovicím

Vacenovice – Ratíškovický záložník Tomáš Kundrata je v letní přestávce k nezastavení. Kapitán Baníku ve dvou přípravných zápasech nastřílel šest branek. Osmadvacetiletý fotbalista se ve středu blýskl čtyřmi góly ve Vnorovech, o víkendu se dvakrát trefil proti sousedním Vacenovicím, kde účastník I. A třídy zvítězil 3:2.

„Na to, v jaké jsme hráli sestavě, tak je to pro nás dobrý výsledek. Dva góly jsme soupeři darovali po chybách gólmanů. Ve druhém poločase jsme je měli na lopatě. Kdybychom proměnili šance, tak jsme vyhráli,“ míní vacenovický brankář a člen výkonného výboru Marek Jaštík.

Těsnou porážku v derby musel skousnout trenér Michal Šimon. Bývalý mládežnický kouč Hodonína po minulé sezoně na vacenovické střídačce nahradil Petra Bezoušku, který dovedl mužstvo ke třetímu místu. Po úspěšné sezoně ovšem skončil a tým převzal právě Šimon.

Nový trenér Vacenovic v úvodním přípravném zápase postrádal Pavla Grufíka, Mírovského, Sladkého, Ingra, Rupce a Miléře, Knotek přijel z Memoriálu Ondřeje Voříška, kde pískal, až na druhý poločas.

Účastník nejnižší krajské soutěže proti Ratíškovicím vyzkoušel dva nováčky. Prvním z nich byl Ondřej Křižka. Bývalý hráč Kyjova naposledy působil v Kostelci, v létě na volný přestup se upsal Želeticím, ale zájem o něj mají i Vacenovice. „Nevypadá vůbec špatně. Pokusíme se ho získat,“ říká Jaštík. Druhou novou tváří byl Martin Brezina. Slovenský útočník měl jít do Vacenovic před pár lety, tehdy dal ale přednost právě Ratíškovicím. Nyní ho klub lanaří znovu. „Teprve se budeme bavit o podmínkách, takže nevím, jestli se domluvíme. Každopádně zájem máme,“ potvrzuje Jaštík.

I Ratíškovice v letní přestávce pracují na posílení kádru. Posilami jsou rohatecký zadák Radek Ščevík, bývalý obránce Kyjova Pavel Měsíček, útočník Vigantic Jan Štreit nebo navrátilec ze Bzence Jakub Bábíček. V sobotu dres Baníku navlékl i zkušený středopolař Jaroslav Holeček, o kterého kouč Petr Kotásek rovněž stojí. „Na soupisce sice máme dvaadvacet jmen a na zápas jedeme v šestnácti lidech, ale přípravné zápasy dohráváme sotva v jedenácti,“ stěžuje si ratíškovický trenér. Ve Vacenovicích si obnovil zranění Pavel Konečný, který musel odstoupit, zápas nedohrál ani Lukáš Maléř, takže ve stoperské dvojici končil s Holečkem právě trenér Kotásek.

Ratíškovice měly v první půli herně navrch a zaslouženě se ujaly vedení, když se po velmi povedené akci a vysunutí Holečka prosadil Kundrata. Hosté už předtím zahodili dvě vyložené šance. „Místo toho, abychom vedli 3:0, tak to bylo pouze o gól,“ posteskl si ratíškovický trenér Kotásek.

Vacenovice v úvodní části tak nebezpečné nebyly, přesto po pohledné akci skóre do přestávky srovnaly. Po centru ze strany udeřil Špaček.

Domácí se po změně stran zlepšili a výsledek otočili. Brejkovou akci završil střídající Knotek, který v úniku nedal Chromému šanci. Vacenovice mohly své vedení ještě navýšit, ale Špaček střílel z úrovně penalty vedle a v koncovce selhali Rehák s Brezinou. „Měl jsem pocit, že jsme chtěli hrát fotbal, byli jsme víc na balonu, ale sráželi nás žákovské chyby. Ve druhé půli jsme měli hluchou desetiminutovku, ve které jsme nezachytávali akce soupeře. Klidně jsme mohli inkasovat více branek,“ ví Kotásek.

Jeho tým však nepříjemné chvíle přečkal a s rivalem nesrovnal pouze krok, ale i skóre. Akci Šimka s Dobešem přesně zakončil Kundrata.

Zajímavý duel rozhodl hostující Ščevík. Zkušený zadák nedal Jaštíkovi šanci přízemní střelou z pětadvaceti metrů. „Jsme v přípravě, takže výsledky až tolik nehodnotím. Snažím se, aby všichni dostali stejně prostoru. První test přijde příští týden v poháru,“ říká Kotásek.

Ratíškovice čekají na výsledek utkání Kozojídky – Blatnice. Vacenovice se utkají se Šardicemi nebo Kyjovem.

Přípravný fotbal

SK Vacenovice – FK Baník Ratíškovice 2:3 (1:1)

Branky: Ondřej Špaček, Tomáš Knotek – Tomáš Kundrata 2, Radek Ščevík

Rozhodčí: Malík

Diváci: 80
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/vacenovice-s-novym-koucem-simonem-tesne-podlehly-ratiskovicim-20170723.html

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice