Velká nad Veličkou : Ratíškovice

19.10.2016 15:13

Veličan Spazier po výhře očistil celému týmu kopačky

Velká nad Veličkou – Byl to jenom předzápasový hec, taková sranda, která ale nakonec Marku Spazierovi vyšla. Jeden z klíčových hráčů Velké nad Veličkou před utkáním s Ratíškovicemi namotivoval spoluhráče slibem, že celému týmu za výhru nad okresním rivalem umyje kopačky. Kordárna v 11. kole první A třídy přehrála Baník nečekaně hladce 3:0 a bývalý hráč Šardic, Blatnice nebo Veselí nad Moravou vzal po sobotním duelu do ruky namočenou hadru a drhl pobaveným parťákům obuv.

„Podali jsme nejlepší výkon podzimu, zasloužili jsme si výhru," zhodnotil velický útočník Petr Kohůt. Zkušený forvard se po několika týdnech objevil na soupisce prvního mužstva Kordárny, do hry ale nastoupil až za rozhodnutého stavu ve druhém poločase.

První půle divákům nic mimořádného nenabídla. Ani jeden z týmů si pořádnou příležitost nevypracoval. Domácí Janda trefil pouze dobře postaveného ratíškovického hráče, Marek Spazier se pouze zastřeloval. Na druhé straně Baník nedotáhl pár slibně rozjetých akcí.

Zápas poznamenalo zranění hostujícího gólmana Chromého, který špatně chytil balon, poranil si prst na ruce a už ve 28. minutě přepustil své místo náhradníku Dohnálkovi. „Bylo to bez cizího zavinění," řekl kouč Baníku Petr Kopl. Podle Veličanů měl být ale Chromý venku už ve 4. minutě, kdy měl po nedovoleném zákroku mimo šestnáctku na Horáka být vyloučen.

Celek z Horňácka sobotní duel rozhodl na začátku druhé půle. Kordárna třikrát udeřila za deset minut. Skóre otevřel krátce po změně stran Petr Horák, který překonal Dohnálka záhadným pokusem. Balon se na těžkém terénu šťastně odrazil do sítě.

Vzápětí ratíškovický náhradní brankář fauloval Horáka a Marek Spazier z penalty zvýšil na 2:0. Třetí ránu bezradnému soupeři zasadil kapitán Valášek. Domácí středopolař hlavou usměrnil do sítě standardní situaci Marka Spaziera z pravé strany. Ratíškovice se na odpor nezmohly. Velká mohla dát i víc branek, ale Marek Spazier v úniku mířil mimo. „Předvedli jsme otřesný výkon, body jsme soupeři odevzdali. Nezasloužili jsme si vůbec nic. Hráli jsme bez zájmu, bojovnosti, nasazení. Zklamali mě hlavně klíčový hráči. Z naší strany to byl fotbalový odvar. Gólman Sládeček nemusel v brance ve druhém poločase vůbec být," zlobil se Kopl.

Ten neměl mužstvo za co chválit. „Velká vyhrála zcela zaslouženě. Domácí nás předčili hlavně v důrazu a bojovnosti," dodal rozladěný kouč.
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/velican-spazier-po-vyhre-ocistil-celemu-tymu-kopacky-kyjov-podlehl-drazovicim-20161018.html

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice