Veselí nad Moravou - Ratíškovice

19.10.2015 16:13

Ratíškovicím výhru ve Veselí vychytal Kratochvíla


Ratíškovice se opět po roce dívají na soupeře z nejvyššího patra tabulky. Baník po jedenáctém kole možná trochu nečekaně vládne první A třídě. Tým vedený trenérem Petrem Koplem zvládl i duel ve Veselí nad Moravou, kde na umělé trávě hlavně díky skvělému brankáři Filipu Kratochvílovi zvítězil 2:1. Branky hostů zaznamenali Tomáš Vacenovský a Radim Kopl, za domácí ve druhém poločase snižoval Aleš Radmil.

 

Ratíškovice triumfovaly na hřišti okresního rivala hlavně díky obětavosti a kolektivnímu výkonu celého mužstva. V prvním poločase byli hosté i nebezpeční a ujali se vedení, po přestávce a další brance se však pouze bránili. Těsný náskok nakonec uhájili. „Jsme rádi, že jsme těžké utkání takto zvládli. Ve Veselí jsme to neměli jednoduché, nakonec jsme ale brali všechny body. Kluky musím pochválit. Zápas odmakali. Škoda, že jsme zápas nerozhodli dřív, šance jsme na to měli," řekl hostující trenér Petr Kopl.

Sobotní utkání se překvapivě hrálo na umělé trávě. „Přírodní trávník byl hodně podmáčený a nechtěli jsme si ho zničit," vysvětlil manažer prvního mužstva FC Veselí nad Moravou Lubomír Reichsfeld. Hostům se to příliš nelíbilo. „Za takového počasí by se mělo hrát na přírodní trávě. Myslím si, že umělka devalvovala úroveň derby. Kombinace obou týmů brzdily nepřesnosti, ani diváci neměli patřičný komfort," uvedl Kopl.

Velkou komplikací pro hosty však nebyl terén, ale zranění útočníka Tomáše Voříška, kterého už při rozcvičení musela odvézt sanitka do nemocnice. „Obnovil si zranění kolena," hlásil Kopl. Ten poslal místo Voříška do boje syna Radima, který byl u obou branek Baníku.

Ratíškovicím ve Veselí scházeli i Milan Koplík s Michalem Voříškem. „Hosté hráli v prvním poločase dobře. Bylo vidět, že má soupeř zkušený mančaft. Umí balon podržet, přihrát si," řekl Reichsfeld.

Ratíškovice se s nástrahami terénu i absencí opor v prvním poločase vypořádali slušně. Hosty poslal do vedení Vacenovský, který se trefil ve 20. minutě. Nejlepší střelec první A třídy mohl v úvodní části přidat druhý gól, ale v další vyložené šanci selhal. Náskok hostů nezvýšil ani Kordula, který krátce po změně mířil nepřesně.

Druhý gól Ratíškovic vstřelil po brejkové akci Radim Kopl. Hosté za stavu 2:0 zcela rezignovali na útočení a ve zbytku utkání se spíše bránili. Veselené byli ve druhém poločase jasně lepší. Domácí měli převahu i několik vyložených šancí, brankář Filip Kratochvíla ale čaroval.

Ratíškovický gólman se vyznamenal při šancích Radmila, Hodonského, Kučery, Březiny a Janíka. „Podal vynikající výkon. Zlikvidoval pět tutovek. Nebyly to žádné jednoduché střely, ale opravdu vyložené šance a tečované pokusy," chválil ratíškovického brankáře Reichsfeld. Výkon svěřence vyzdvihl i Kopl. „Bez něj bychom to ve Veselí měli ještě složitější," řekl jednašedesátiletý kouč Baníku.

Kratochvíla inkasoval pouze jednou. Mutěnického odchovance překonal v 61. minutě domácí záložník Radmil, který derby pořádně zdramatizoval. Domácí vehementně šturmovali za vyrovnáním, ale další gól nepřidali. Naopak hosté mohli duel definitivně rozhodnout, ale šanci Vacenovského zmařil Motyčka. „Ve druhém poločase jsme soupeře nepustili za půlku. Mrzí mě porážka, ale hlavně ve druhém poločase jsme hráli fantasticky," pronesl Reichsfeld. „Bohužel jsme stejně jako před týdnem doplatili na neproměňování šancí. Tentokrát to nebylo naším neuměním, ale výtečným Kratochvílou," dodal Reischfeld.

Hosté i s pořádnou porcí štěstí těsný náskok uhájili a do tabulky si počtvrté v řadě připsali plný počet bodů.

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice