Baník Ratíškovice - 1.FC Kyjov

29.09.2014 09:27

Ratíškovice – Patnáct bodů a jedenáct míst v tabulce. Takový je v současnosti rozdíl mezi Ratíškovicemi a Kyjovem. Propast mezi oběma dlouholetými okresními rivaly ještě více prohloubil sobotní duel. Domácí Baník potvrdil v derby roli velkého favorita, když protivníka před slabou návštěvou zdolal 4:0. Mezi střelce se po třech a půl letech zapsal i Tomáš Kotásek.

 
 

Ratíškovice bodovaly i v sedmém letošním zápase. Poprvé ovšem neinkasovaly. Baník si navíc proti mladému týmu Kyjova zvedl sebevědomí a vylepšil skóre. Pokud by domácí hlavně v prvním poločase proměnili i další vyložené šance, mohl mít favorit klid již po půli.

Takto hosté rivala zlobili více než hodinu. Závěr utkání se však proměnil v exhibici, kterou završil střídající Dohnálek. „S výsledkem jsme spokojení. Před zápasem jsem hráčům zdůrazňoval, aby hráli vzadu pozorně a na nulu. Jsem rád, že brankář poprvé Myšák neinkasoval a že jsem konečně nedostali žádný gól," radoval se domácí trenér Petr Kopl.

Ten poslal do boje proti Kyjovu i dva hráče Mutěnic. Dres Baníku tentokrát navlékli stoper Kupčík s útočníkem Čepilem, který ale nastoupil na levé straně zálohy.

První šanci měl ale Kordula. Krajní ratíškovický záložník uháněl v 6. minutě sám na hostujícího brankáře Vincu. Ten ránu třiadvacetiletého fotbalisty vyrazil a následně si poradil i s dorážkami Vrby a Bábíčka.

Kordula měl později další šanci, ale v pokutovém území soupeře vhodný okamžik ke střele prováhal.

Baník byl v úvodní půlhodině nebezpečný, ale v koncovce nebyl přesný. Po Kordulově přihrávce mířil Čepil zblízka vedle, branku protivníka netrefili ani Bábíček s hlavičkujícím Vacenovským.

Mladý domácí forvard se prosadil až ve 26. minutě. Po rohovém kopu Kotáska a Vrbově přizvednutí propálil neobsazený Vacenovský bezmocného Vincu. „V prvním poločase jsme měli velkou převahu, ale střelecky jsme se nedokázali prosadit. Z několika vyložených šancí jsme dali pouze jeden gól," řekl Kopl.

Hosté zahrozili v první půli pouze třikrát. Obrana Baníku ale všechny nebezpečné situace i s notnou dávkou štěstí vyřešila. Brankář Myšák ani zasahovat nemusel. „Z utkání jsme měli obavy. Nevěděli jsme, co od mladých hráčů Kyjova čekat. Soupeř hrozil pouze po brejkových situacích. Naštěstí pro nás hostům žádný protiútok nevyšel," pronesl Kopl.

Odpor Kyjova definitivně zlomil Tomáš Kotásek, který po Bábíčkově přihrávce utnul nezáživnou pasáž a v 62. minutě poslal přesnou přízemní ranou k levé tyči Ratíškovice do dvougólového trháku.

Hostující trenéři poslali za nepříznivého stavu do hry další mladíky, ale ani Čada s Klimešem či Svobodou razantní zlepšení nepřinesli.

Naopak s chutí hrající Baník dokázal ještě dvakrát udeřit. Třetí branku nabídl soupeři gólman Vinca. Právě po jeho špatném vyběhnutí pohodlně zvyšoval Bábíček na 3:0. Výhru favorita pečetil v závěru střídající Dohnálek. „V úvodu druhé půle jsme se trochu trápili, ale druhý gól nás uklidnil a závěr už jsme v pohodě dohráli," řekl Kopl.

Ratíškovice nakonec mohly vyhrát i vyšším rozdílem, ale náhradníci Jaromír Kotásek s Koplem v dobrých pozicích neskórovaly. „Je to pořád dokola. Vpředu se neprosadíme a vzadu děláme neuvěřitelné chyby, které každý soupeř umí potrestat. Do druhého gólu to ještě tak špatné nebylo, ale po něm jsme se sesypali a už to bylo velmi špatné," pronesl kyjovský kouč Petr Gajdošík.

Ten na hřišti okresního rivala postrádal nejen mazáka Půčka, ale také Kuchaře s Prachařem. Kyjov sice pozměnil sestavu, ale ani přesun útočníka Rubíka na stopera či nasazení Křižky žádné výraznou změnu nepřinesli. „Trochu nám ublížilo odložené utkání ve Slavkově. Teď se musíme soustředit na další zápas. Pokusíme se zabodovat doma s Rohatcem," řekl Gajdošík, který vyzdvihl výkon soupeře. „Ratíškovice, které jsou v popředí tabulky, mají zkušený tým a vyhrály zaslouženě," pronesl.

Kaňkou na podařeném střetnutí byla pouze nízká návštěva. Na derby dorazily pouze dvě stovky diváků. Hlavně pamětníci tak kroutili nad mizerným číslem hlavami. „Jsem velmi zklamaný. Mrzí mě, že si naši příznivci ani fanoušci Kyjova cestu na stadion nenašli," dodal Kopl.

1. A třída skupina B, 8. kolo

FK Baník Ratíškovice – FC Kyjov 1919 4:0 (1:0)

Branky: 26. Tomáš Vacenovský, 62. Tomáš Kotásek, 77. Jakub Bábíček, 84. Zdeněk Dohnálek

Rozhodčí: Hrubý – Pláteník, Tichánek

Žlutá karta: Rubík (Kyjov)

Diváci: 200

Ratíškovice: Myšák – Macek, Machala, Kupčík, P. Kotásek – Kordula, Vrba, T. Kotásek (84. Kundrata), Čepil (79. J. Kotásek) – Bábíček (86. Kopl), Vacenovský (73. Dohnálek).

Kyjov: Vinca – Hrdlička (57. Klimeš), Měsíček, Rubík, Rajsigl (46. Němeček) – Křižka, Riedl, Zmrzlík (71. Čada), Petula – Handlíř, Fridrich (69. Svoboda).

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice