Břeclav "B" - Ratíškovice

06.10.2014 12:13

Ratíškovice si zpříjemnily hody výhrou v Břeclavi. Bábíček dal čtyři góly

 

Ratíškovice – Odpálili hody, teď mohou začít slavit. Fotbalisté Ratíškovic se dál drží v popředí první A třídy. Rozjetý Baník potvrdil velmi dobrou formu i na hřišti Břeclavi, kde nad domácí rezervou MSK zvítězil jasně 5:1. Na destrukci soupeře se největší měrou podílel útočník Jakub Bábíček, jenž vstřelil čtyři branky. Velice těžký los mělo béčko Břeclavi v první A třídě. Po špičkových týmech z Lednice a Velkých Pavlovic, od kterých utrpěli debakly 0:7 a 1:6, schytali další porážku od druhých Ratíškovic.

 

„S výkonem i výsledkem jsme spokojení. Jsem rád, že kluci k utkání přistoupili zodpovědně a mladého soupeře nepodcenili. Zápas rozhodl první poločas, ve kterém jsme byli jasně lepší a klidně mohli dát více branek," uvedl hostující kouč Petr Kopl. Tým, jenž loni působil v krajském přeboru, byl celý zápas o třídu lepší a dokázal to vyjádřit i brankově. Rozhodující náskok si vypracovali Baníkovci už v prvním poločase. „Ratíškovice dokázaly, že patří na špici tabulky. Ukázaly nám svou kvalitu. Jenže my jsme jim to naším laxním přístupem v první půli hrozně ulehčili. Chyběla agresivita, vypadalo to, jako bychom byli na tom hřišti za trest. Kdyby to bylo v poločase nula sedm, nemohli bychom ani protestovat," hodnotil zápas zklamaný asistent trenéra rezervy MSK Mojmír Bezucký.

Zápas se pro domácí opravdu nezačal vyvíjet vůbec dobře. Už v prvních pěti minutách měli hosté dvě tutové šance, jenže sami před Poláchem neuspěli. Svou produktivitu si ovšem vzápětí výrazně vylepšili. Ťukec na tři přesné přihrávky zakončoval už do prázdné brány Bábíček. Navíc po zaváhání Polacha, který proti míči včas nevyběhl, zvyšoval na 2:0 pro Baník pohodlně Kundrata. A aby toho nebylo málo, po půlhodině využil nahrávku ze strany do vápna opět Bábíček. „Na týmu leží psychická deka, dostáváme hodně branek. Kluci jsou mladí a s každou inkasovanou brankou je to na nich víc vidět. A my jsme dostali hloupý gól už v desáté minutě. Hráči si pak nevěří a ta nezkušenost se rychle projeví," poznamenal Bezucký, jenž tentokrát velel lavičce. Hlavní trenér Ivan Dvořák byl v tu dobu totiž synovi na svatbě. O poločase udělal Bezucký v sestavě hned tři změny v sestavě, včetně vystřídání brankáře. Aktivita Ratíškovic mírně ustala a domácí toho dokázali využít, když snižoval Antonín Horváth. To byl pro hosty dostatečný budíček. „Kluci, kteří na hřiště přišli, hru trošku zvedli a oživili. Druhý poločas už byl z naší strany o sto procent lepší, byla tam alespoň ta bojovnost," ocenil i maličkosti Bezucký. Jenže ani to na rozjetého soupeře nestačilo. Radost ze snížení totiž trvala pouhé dvě minuty. Pak Bábíčkově střele nedokázal zabránit v cestě do branky ani střídající brankář Kunický, ani obránce Šanda. Žádné drama Ratíškovice nepřipustily a Bábíčkovi ani hattrick nestačil. Po další kolmici za obranu MSK vsítil v 67. minutě svou čtvrtou branku a nakonec za potlesku domácích i hostujících diváků v 87. minutě vystřídal. Se čtrnácti brankami se mladý kanonýr vyhoupl na druhé místo tabulky střelců. „Kuba odehrál opravdu výborné utkání. Ale pochválit musím i další kluky," pronesl Kopl. Slovácký celek se stále drží za vedoucími Bořeticemi na druhém místě tabulky. K dobru však má odložené utkání se sousedním Rohatcem. Naopak Břeclav zůstává s pěti body třetí od konce tabulky. Skóre 2:18 z posledních třech utkání je opravdu alarmující.

1.A třída skupina B, 9. kolo

MSK Břeclav B – FK Baník Ratíškovice 1:5 (0:3) Branky: 57. Antonín Horváth –11., 30., 59. a 67. Jakub Bábíček, 15. Tomáš Kundrata.

Rozhodčí: Hovorka – Vejvoda, Richter Střely na bránu: 4:12 (v půli 1:7)

Rohy: 3:1 (2:1) Diváci: 70 Břeclav B: Polach (46. Kunický) – Hloch (46. Kolaja), Balga, Lošťák, Šanda – Ulehla, Tcybrov, Košut (46. Pafkovič), Jurčík (68. Horčička) – Pohanka (56. Hakala), Horváth. Ratíškovice: Myšák – Macek, Machala, Varmuža, P. Kotásek (73. J. Kotásek) – Kordula, Vrba, T. Kotásek (80. Kopl), Kundrata – Vacenovský (67. Ňorek), Bábíček (87. Šimek).

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice