Dubňany - Ratíškovice

12.06.2018 12:00

Dubňany z derby vytěžily tři body. Ratíškovice jedou domů s prázdnou

Nedělní derby mezi domácími Dubňany a Ratíškovicemi dlouho neznalo vítěze. Nakonec se radovaly domácí Dubňany, které vyhrály 2:0 i v deseti hráčích v poli. Velkou příležitost měl v prvním poločase hostující Jankůj, ale nařízenou penaltu neproměnil. Branky tak začaly padat až po obrátce, a to pouze na straně Dubňan.

 

Fotbalisté Dubňan ( v bílých dresech) derby vyhráli.Foto: Deník / Lucie Bydžovská

Svůj poslední zápas za Baník Dubňany odehrál střední záložník Tomáš Pochylý. Ten navíc v neděli odehrál svoje dvousté utkání v dresu Dubňan. „Derby, které nemělo jasného favorita. Samozřejmě jsme všichni šťastní. Držíme se teď na vítězné vlně a domácí výhře 2:0 jsme rádi," řekl trenér Dubňan Milan Bidmon.

V první půli se prolínala jedna šance za druhou. Tu největší měl hostující Jankůj. Rychlý průnik Korduly zlikvidoval domácí brankář Zeman, avšak v dohrávce zasáhl míč rukou domácí Hlaváč, který dostal červenou kartu, a navíc následovala penalta. Zeman byl ale proti. „To byla velká škoda a dokonce si myslím, že to mohl být zlomový okamžik," pronesl kouč Jaroslav Holeček.

Skóre utkání otevřel až ve dvaasedmdesáté minutě Krejčiřík. Toho napodobil o sedm minut později střídající Josef Kotásek, který se po pěkné přihrávce od Pochylého nemýlil a míč poslal přízemní střelou k levé tyči. Dubňany si tak za výhru 2:0 připsali tři body a v tabulce první A třídy se stále drží na čtvrté pozici. Na třetí Vyškov B ztrácí dva body.

V příštím a taktéž posledním utkání se Baníkovci z Dubňan střetnou s Lednicí. „S druhým poločasem jsem maximálně spokojený. Ještě bychom chtěli přivézt body z Lednice," přeje si Bidmon.

FK Baník Dubňany - FK Baník Ratíškovice 2:0 (0:0)
Branky: 72. Ondřej Krejčiřík, 79. Josef Kotásek
Diváci: 600
ČK: Patrik Hlaváč
Sestava Dubňan: Zeman - Juřica, Janík, Hlaváč, Krejčiřík - Silný, Noga, T. Pochylý, Mich. Bidmon - Sviták, Soldán
Sestava Ratíškovic: Dohnálek - M. Kordula, Kundrata, Ščevík, Křižka - Jankůj, Šimek, Ja. Kotásek, T. Bábíček - Dobeš, J. Bábíček

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice