Kyjov - Ratíškovice 0:2

27.03.2017 09:02

Vyměnili vedení klubu, obměnili realizační tým a vydali se zpátky do popředí první A třídy. Fotbalistům Ratíškovic první soutěžní duel v roce 2017 vyšel. Baník pod vedením bývalého spoluhráče Petra Kotáska oplatil Kyjovu porážku z konce podzimu, když na městském stadionu před ostudnou návštěvou slavil zasloužený triumf 2:0. Chyby domácího brankáře Měchury v prvním poločase potrestali útočníci Michal Voříšek a Tomáš Bábíček. Bezradná parta kouče Čady na zvrat neměla.

 

Fotbalisté Ratíškovic (v modrém) pokřtili nové dresy výhrou v Kyjově 2:0. Trenér Petr Kotásek prožil na lavičce Baníku povedenou premiéru.Foto: Deník / Kopl Libor

Ratíškovice v úvodním jarním duelu představily fanouškům nejen nové dresy, ale také jedinou zimní posilu. Šestadvacetiletý obránce Lukáš Maléř, který přišel do Baníku z Rožnova pod Radhoštem, proti Kyjovu ukázal, že se po boku ex-reprezentanta Reného Bolfa využil slušnému fotbalovému řemeslu.

Maléř mohl při své premiéře dokonce skórovat, ale po rohu Robina Dobeše hlavičkoval pouze do břevna. „Takto to budu mít levnější,“ usmíval se vysoký zadák.

V té chvíli ale Baník vedl už 2:0. Hosté zaskočili tradičního protivníka hned ve 3. minutě. Ratíškovice nejprve přečkaly šanci Dufka, vzápětí udeřily. Macek ze strany přihrál Voříškovi, který zblízka doklepl balon do sítě. „V kabině před zápasem jsem říkal, že musíme proměnit první šanci, což se nepovedlo. Na druhé straně jsme rychle inkasovali,“ uvedl kyjovský kouč Miroslav Čada. Jeho tým obdržená branka zaskočila, domácí borci se po těžkém direktu složitě zvedali. „I když jsme na obrat měli celý zápas, výsledek se těžko otáčí. Byli jsme pod tlakem,“ prohlásil Čada.

Nejblíže vyrovnání byl trenérův syn Tomáš, kterého vychytal gólman Chromý.

Baník však měl více ze hry a byl rozhodně aktivnější. Hlavička stopera Konečného skončila jen těsně vedle. „Chtěli jsme být v úvodu utkání aktivní, což se nám podařilo. Byl to důsledek toho, jak jsem se na zápas připravili. V prvních patnácti minutách jsme ukázali, že chceme tempo hry udávat my,“ řekl ratíškovický trenér Petr Kotásek.

Pětatřicetiletému kouči trenérskou premiéru zpříjemnil ve 31. minutě Bábíček. Hostující mladík využil nedorozumění gólmana Měchury se zadákem Kůřilem a v klidu zasunul balon do odkryté branky. „Oba góly padly po našich hrubých chybách,“ zlobil se Čada.

Ratíškovice, jejichž duel si nenechal v reprezentační přestávce ujít ani trenér ligového Slovácka, Jiří Dekař, mohly po přestávce své vedení ještě navýšit, ale novopečený otec Martin Kordula mířil z hranice šestnáctky pouze do tyče a Maléř hlavičkoval po rohu do břevna. Soupeře mohl dorazit Robin Dobeš. Bývalý hráč Milotic a Bzence dorážel po dalším Měchurově zaváhání vedle. „Měli jsme dost šancí na to, abychom zápas rozhodli mnohem dřív,“ ví Kotásek.

Hosté v závěru vyklidili střed hřiště a zaměřili se výhradně na defenzivu. Platonická převaha Kyjova ale mnoho vzruchu nepřinesla. Čadovu střelu vyrazil pozorný Chromý, pokus Dufka skončil těsně nad. V závěru mohl definitivně rozhodnout střídající Toman, který ale proti Měchurovi neuspěl.

To však hostům vůbec nevadilo. „Jsem nesmírně spokojený. Oproti přípravným zápasům byly v naší vidět bojovnost a nasazení. I když Kyjov od sedmdesáté minuty převzal iniciativu, celkově jsme to zvládli a zaslouženě zvítězili,“ říká kouč Baníku.

S Kotáskem souhlasil i domácí trenér Čada. „Ratíškovice si zasloužily vyhrát. My jsme nehráli vůbec dobře,“ ví kyjovský lodivod, který nebyl spokojený s výkonem ani výsledek. „Máme velmi těžký los. Teď jedeme do Krumvíře, pak máme doma Rohatec. Potřebovali jsme s Ratíškovicemi vyhrát, což se nepovedlo,“ pravil Čada.

Zatímco kyjovští fotbalisté zůstali s patnácti body jedenáctí, Baník přerušil sérii čtyř porážek a po triumfu nad okresním rivalem se v tabulce první A třídy posunul na sedmé místo. „Chceme dál pracovat tak, jak jsme začali v zimě. Výhra v Kyjově je pro nás odrazovým můstkem,“ věří Kotásek.

1.A třída skupina B, 14. kolo

FC Kyjov 1919 – FK Baník Ratíškovice 0:2 (0:2)

Branky: 3. Michal Voříšek, 31. Tomáš Bábíček

Rozhodčí: Krbůšek – Knecht, J. Mayer

Žluté karty: D. Kuchař, M. Dulovecz (oba Kyjov)

Diváci: 121

Kyjov: Měchura – D. Kuchař, M. Dulovecz, A. Kůřil (83. Klingel), T. Dulovecz – Klimeš, Bartoň, Riedl, T. Čada, Svoboda (65. Vajdík) – Dufek

Ratíškovice: Chromý – P. Dobeš, Maléř, Konečný, Kundrata – T. Bábíček (79. Šimek), Jankůj, M. Kordula (72. J. Kotásek), R. Dobeš – Macek (86. Toman), M. Voříšek
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/kyjov-v-derby-s-ratiskovicemi-srazily-chyby-golmana-mechury-20170325.html

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice