Mrazivá kanonáda. Mutěnice nastřílely oslabeným Ratíškovicím deset branek

31.01.2017 09:02

Mrazivá kanonáda. Mutěnice nastřílely oslabeným Ratíškovicím deset branek

Mutěnice – Utnuli čekání na první zimní výhru i vstřelený gól a po dvou porážkách s divizními soupeři v přípravě konečně zabrali. Mutěničtí střelci v sobotu procitli. Probuzení vinařů odnesli oslabené Ratíškovice, které na umělé trávě Pod Búdama inkasovali nepříjemný příděl. Baník prohrál na hřišti okresního lídra 0:10.

 

Mutěničtí fotbalisté v zimní přípravě deklasovali Ratíškovice 10:0. Mladého obránce Baníku Tomáše Bábíčka (ve žlutém dresu) atakuje domácí záložník Tomáš Drápal.Foto: DENÍK/Libor Kopl

Hattrickem se v nepříjemném mrazivém počasí blýskli domácí kanonýři Marcel Čepil s Daliborem Koštuříkem. Dvakrát skóroval středopolař Michal Bíza, po jednom zásahu přidali Tomáš Drápal s Jiřím Maršálkem.

„Konečně jsme dali góly, které jsou kořením fotbalu. Minulí soupeři však byli daleko kvalitnější než Ratíškovice a zaslouženě nás porazili. To ale nic nemění na tom, že jsme branky měli dát už v předcházejících zápasech," vrací se k duelům s Hodonínem a Břeclaví mutěnický kouč Petr Zemánek.

Právě zlepšená koncovka a finální fáze těšila domácího trenéra ze všeho nejvíc. „Je dobře, že takový zápas přišel. Jsem rád, že jsme utkání odehráli. Věřím, že nám i po jednoznačném průběhu něco dá. Navíc se nikdo nezranil, což je v tomto počasí taky nesmírně důležité," řekl Zemánek.

Bývalý ligový útočník ale souboj s mateřským klubem nijak prestižně nebral. I skóre vnímal s patřičným nadhledem. „Výsledek nemůžeme v žádném případě přeceňovat. Vím, že Ratíškovice nebyly ani zdaleka kompletní. Že jim chyběla spousta hráčů a že někteří kluci nastoupili po delší době," uvědomuje si Zemánek.

Mutěnice soupeře z nižší soutěže nijak nešetřily. Lídr krajského přeboru nastřílel Baníku, který poprvé vedl mladý trenér Petr Kotásek, již do přestávky osm branek. Další dva góly favorit přidal v uvolněné druhé půli. Hosté, kterým v prvním přípravném zápase scházela řada opor, se na výraznější odpor nezmohli.

„Výsledek neřešíme, vysoká porážka pro nás nic neznamená. Pro nás to byl spíše kondiční trénink. Kluci si došli zaběhat," zůstal po dvojciferném debaklu v klidu nový ratíškovický kouč Petr Kotásek.

Dlouholetá opora Baníku ještě na podzim táhla mužstvo na trávníku, v zimě však kývla na nabídku vedení klubu a po rezignujícím kouči Petru Koplovi převzala tým. S přístupem hráčů je pětatřicetiletý trenér spokojený. „Důležité je, že kluci začali pracovat. Na tréninky chodí slušný počet hráčů," říká Kotásek. „Věřím, že výsledky se dostaví v pravý čas," přidává nový ratíškovický trenér, který dal proti Mutěnicím šanci i hráčům, jenž se k fotbalu vrátili po nějaké době. „V přípravě budeme zkoušet a testovat všechny hráče. Kluky chceme točit na různých postech. Chceme najít optimální sestavu, se kterou půjdeme do jarních odvet," přibližuje své záměry Kotásek.

Dalším soupeřem ratíškovického Baníku budou Kunovice. Vinaře v týdnu čeká mnohem náročnější protivník. Sílu lídra jihomoravského přeboru otestuje béčko ligového Slovácka. Atraktivní duel se hraje Pod Búdama ve středu v 17.00.

FK Mutěnice – FK Baník Ratíškovice 10:0 (8:0)

Branky: 3., 9. a 63. Marcel Čepil, 23., 28. a 42. Dalibor Koštuřík, 27. a 90. Michal Bíza, 25. Tomáš Drápal, 37. Jiří Maršálek

Rozhodčí: Zámečník – Čikl, Geschwandtner

Diváci: 50

Mutěnice: Kratochvíla (46. Šupa) – H. Maršálek, Benešovský, Novotný, Lamáček – J. Maršálek, Bíza, Koplík, Drápal – Koštuřík, Čepil (Valíček, Kupčík)

Ratíškovice: Chromý – T. Bábíček, P. Dobeš, P. Koplík, Kundrata – M. Příkaský, M. Kordula, R. Dobeš, J. Kotásek – Toman, D. Macek (A. Kordula, Balous, P. Kordula, Křižka)

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice