Rakvice - Ratíškovice 1:4

25.04.2017 09:58

Ratíškovice si i bez stoperů poradily s Rakvicemi

Ratíškovickým fotbalistům se pod vedením trenéra Petra Kotáska daří. Baník naplno bodoval ve čtyřech z pěti jarních zápasů a v tabulce první A třídy se i nadále drží nahoře. Celek z Hodonínska zvládl také sobotní duel v Rakvicích, kde i bez stoperů Konečného a Maléře zvítězil přesvědčivě 4:1.

„Zápas jsme až na začátky obou poločasů měli pod kontrolou,“ uvedl hostující trenér Petr Kotásek. Pětatřicetiletý kouč měl před sobotním zápasem v Rakvicích problémy se složením obrany, neboť ze základní sestavy vypadli oba stopeři. Maléř chyběl kvůli pracovním povinnostem, Konečného vyřadilo ze hry zranění kotníku. Na marodce je také krajní bek Petr Kordula, a jelikož zcela fit není ani Dobeš, do dresu tak musel asistent trenéra Petr Vybíral. Bývalý ligový fotbalista znovu potvrdil, že i ve čtyřiačtyřiceti letech má mužstvu co dát. „Jeho zkušenosti byly na hřišti cítit,“ říká Kotásek.

Hosté měli na trávníku herně navrch a svoji pohodu demonstrovali po půlhodině hry, Skóre otevřel Michal Voříšek. Zkušený útočník Baníku doklepl míč do odkryté branky po povedené akci a přetaženém centru, který před branku vrátil Macek. Rakvice se snažily útočit, ale žádnou akci nedotáhly. Naopak vzadu měli domácí mezery. Hosté mohli ještě do přestávky svůj náskok navýšit, ale Bábíček nezakončil přesně a střely Dobeše šly těsně vedle.

Baníku pomohl až vlastní gól Kadrnky ve 47. minutě. Hosté však za stavu 2:0 přestali hrát a běhat, čehož Rakvice využily ke snížení náskoku. Zápas alespoň na chvíli zdramatizoval Jakub Kerel, který se prosadil ve skrumáži a dal domácímu týmu naději na zvrat v zápase. Nervózní Baník definitivně uklidnil Michal Voříšek. Důrazný forvard v 68. minutě svým druhým gólem v zápase upravil na 3:1. Výhru Ratíškovic čtvrt hodiny před koncem pečetil střídající Jaromír Kotásek.„Jsem rád, že jsme i v takto kombinované sestavě důležité utkání zvládli. Kluky musím za přístup i výkon pochválit. Zápas jsme si zasloužili vyhrát,“ dodal Kotásek. Jeho tým se nyní postaví vedoucímu Krumvíři. Utkání se na hřišti lídra první A třídy hraje v sobotu v 10.30.
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/dubnany-v-derby-potupily-rohatec-sesti-goly-ratiskovice-vyhraly-v-rakvicich-20170424.html

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice