Ratíškovice - Blatnice

13.10.2014 10:05

Ratíškovice otočily duel s Blatnicí. Vítězný gól dal se štěstím Bábíček

 
Rozjeté ratíškovické fotbalisty v první A třídě nezastavila ani Blatnice. Nováčka soutěže, který se na hřišti favorita dlouho rozkoukával, sice poslal na začátku druhé půle do vedení střídající Jaroslav Štefánek, ale favorizovaný Baník výsledek dvěma góly otočil. Vyrovnání zařídil povedenou ranou do šibenice obránce Tomáš Kundrata, obrat dokonal s vydatným přispěním hostujícího kapitána Cilečka domácí kanonýr Jakub Bábíček.
 
 Celek z Hodonínska se díky osmé výhře v řadě dostal do čela tabulky. Hráči Baníku se ale na rozdíl od posledních utkání s Kyjovem a béčkem Břeclavi na tři body pořádně nadřeli. Blatnice totiž okresního rivala hlavně ve druhém poločase pořádně potrápila.

Ratíškovice vysvobodil až závěrečný hvizd hlavního rozhodčího Pátka. „Je na to naše nejcennější vítězství. Herně se nám tentokrát nedařilo. Blatnice byla bojovná, hrála důrazně. Jejich hra nám dělala velké problémy. Nakonec jsme se štěstím výsledek otočili," oddechl si společně s fanoušky domácí kouč Petr Kopl.

Ten v sobotu postrádal zraněného stopera Machalu a nemocného Michala Voříška. Hosté zase přijeli do Ratíškovic bez potrestaného Vavříka, Schmeistera a Ondrouška.

Baník byl v úvodní půlhodině jasně lepší. Ze své územní převahy si však domácí nic vážnějšího nevypracovali. Tomáš Kotásek pálil z dálky těsně vedle a Martin Kordula mířil z trestného kopu do zdi.

Jedinou tutovku si Ratíškovice vypracovaly ve 23. minutě. Kordula místo střely zvolil přihrávku na Závorku. Jeho dorážku hostující obrana zblokovala a akrobatický pokus Bábíčka vyrazil pozorný brankář Sládeček. „Začátek vypadal dobře. Soupeře jsme sice přitlačili, ale nic jsme z tlaku nevytěžili. Moc šancí jsme neměli," řekl Kopl.

Celek z Veselska ovšem postupem času vyrovnal hru a začal protivníka zlobit. Střelu Nováčka i pokus Hrbka zneškodnil gólman Myšák. Nejblíže gólu byl Jan Cícha. Levý záložník Blatnice jen těsně minul odkrytou domácí branku. V závěru prvního poločasu zahrozil ještě David Vaněk. „Nezachytili jsme nástup soupeře. Po dvaceti minutách jsme se však zlepšili a také zahrozili," řekl hostující trenér Jaroslav Bíla.

Blatnici pomohlo proti Baníku střídání. Hlavně Štefánek, který ještě před půlí nahradil nevýrazného Peřinu, na domácí fotbalisty svým důrazem platil. „Ve druhém poločase jsme se více osmělili. Štefánek na levé straně uhlídal nebezpečného Bábíčka, který se do mnoha vyložených šancí nedostal. Svůj výkon korunoval pěknou brankou," pronesl Bíla.

Jeho tým se ujal vedení v 53. minutě, kdy špatně postaveného Myšáka zaskočil povedenou ranou pod břevno zmiňovaný Štefánek.

Blatnice byla následně blízko další brance, ale kanonýr Vaněk slibnou příležitost nevyužil. „Špatně jsme to vyřešili. V té chvíli se zápas lámal. Nedali jsme druhý gól a naopak udělali dvě taktické chyby, které soupeř potrestal," posteskl si Bíla.

Na druhé straně Baník po obdržené brance znervózněl. I přes nepřesnosti se ovšem Ratíškovice dostávaly do zajímavých situací. V 66. minutě byli domácí za svoji aktivitu poprvé odměněni. Po přihrávce Vacenovského se do pokutového území soupeře dostal Kundrata, který parádní ranou do šibenice vyrovnal na 1:1.

Favorit nakonec dotáhl zápas do vítězného konce. V 77. minutě se za hostující obranu dostal Bábíček. Ten místo střely zvolil přihrávku na spoluhráče. Balon se ovšem od vracejícího stopera Cilečka a pravé tyče dostal do sítě. „Druhý poločas jsme začali velmi ospale. Blatnice nás potrestala. Silou vůle jsme však dokázali nepříznivý vývoj otočit," pronesl Kopl.

Ve zbytku utkání už se hrálo vabank. Více štěstí měli nakonec hráči Baníku. Ti mohli svůj náskok ještě povýšit, ale Petr Kotásek mířil po rohu vysoko nad a technický pokus Tomáše Kotáska vytěsnil Sládeček do autu.

Blatnice se snažila v hektickém závěru urvat alespoň bod. Myšák již však neinkasoval, a tak si Ratíškovice připsaly do tabulky další tři body. Celek z Veselska vyšel potřetí v řadě naprázdno. „Zápas se mi těžko hodnotí. I když začátek nebyl podle našich představ a prvních dvacet minut jsme byli zbytečně zakřiknutí, tak si myslím, že jsme v Ratíškovicích odehráli dobré utkání. Domácí nakonec byli šťastnější," prohlásil Bíla. „Proti silnému soupeři jsme odvedli kvalitní výkon. Nemáme se za co stydět," dodal zkušený kouč.

FK Baník Ratíškovice – FK Blatnice 2:1 (0:0)

Branky: 66. Tomáš Kundrata, 77. Jakub Bábíček – 53. Jaroslav Štefánek. Rozhodčí: Pátek – Špaček, Volf (Lenfeld). Žluté karty: Macek, Kordula (oba Ratíškovice). Diváci: 210.

Ratíškovice: Myšák – Macek, Varmuža, P. Kotásek, Kundrata – M. Kordula (74. Ňorek), Vrba, T. Kotásek (87. M. Koplík), Závorka – Bábíček, Vacenovský (85. Kopl).

Blatnice: Sládeček – Jakub Cícha, Cileček, M. Spazier, Peřina (41. Štefánek) – Nováček (46. Sládeček), Vyskočil, Hrbek, Jan Cícha – Janík (83. Nikel), Vaněk.

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice