Ratíškovice - Dražovice

20.04.2016 09:17

Třetí jarní výhra Ratíškovic

Oslabené Ratíškovice dál sbírají body a v první A třídě dál živí naději na obhajobu. Baník zvítězil i doma s Dražovicemi, které díky brankám Lukáše Vrby a jmenovce Koplíka zdolal 2:0.

Ratíškovicím ke třetí jarní výhře pomohl i Tomáš Kotásek. Čtyřiatřicetiletý syn předsedy Okresního fotbalového svazu nastoupil v soutěžním zápase po roce, když dlouho laboroval se zraněním.

Oslabený tým však ve složité situaci nenechal ve štychu a slušným výkonem přispěl k povinné výhře. „Požádali jsme ho, aby přišel a pomohl nám. Svůj úkol zvládl, za což mu děkujeme," řekl ratíškovický trenér Petr Kopl, který týden co týden dává složitě dohromady základní jedenáctku.

Ani poslední sobota nebyla výjimkou, přesto celek z Hodonínska nezaváhal.

Baníku pomohly rychlé góly. Favorita poslal do vedení středopolař Vrba, který se hlavou trefil po centru velmi dobře hrajícího Jaromíra Kotáska. Druhý gól přidal Lukáš Koplík. Ten se prosadil po vyhraném souboji Tomáše Voříška a umístěné ráně k tyči.

Ratíškovice se za stavu 2:0 zklidnily a kontrolovaly vývoj střetnutí. Domácí měli herně navrch, do šancí se však příliš nedostávali. Výjimkou byly příležitosti Jaromíra Kotáska a Tomáše Voříška.

Skóre se ale nezměnilo. Druhá půle se dohrávala spíše z povinnosti.

Snaživé Dražovice měly překvapivě herně navrch, soupeře zlobil hlavně útočník Pelc, který však zápas kvůli zranění nedohrál.

Celek z Vyškovska ale příliš nebezpečný nebyl, jedinou šanci hostí zmařil povedeným zákrokem brankář Doležal.

Baník hrozil hlavně z brejků. Vedení mohl navýšit Vacenovský. Jeho hlavičku vyrazil brankář Vrána. Lukáš Koplík zase zblízka minul soupeřovu svatyni. Více toho diváci neviděli. „Jsem rád, že jsme utkání zvládli alespoň takto. První poločas byl z naší strany ještě slušný, druhý už byl ale sotva průměrný," dodal Kopl.
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/trapeni-veselanu-se-zmenilo-v-exhibici-vyhraly-i-ratiskovice-a-dubnany-20160419.html

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice