Ratíškovice "A" - Hodonín 2:2

10.03.2014 10:05

Divizní Hodonín ztratil s Ratíškovicemi dvougólový náskok

Stoper Ratíškovic Marek Kadlčík (vpravo) vyrovnal v závěru přípravného zápasu s Hodonínem na 2:2.

Stoper Ratíškovic Marek Kadlčík (vpravo) vyrovnal v závěru přípravného zápasu s Hodonínem na 2:2. Autor: DENÍK/Libor Kopl

včera 12:57

Ratíškovice – Fotbalistům Hodonína závěr zimního turnaje v Dubňanech příliš nevyšel. Ve středeční dohrávce prohrál desátý tým divize D s Boršicemi 2:3 a v sobotu pak na tréninkovém hřišti v Ratíškovicích pouze remizoval s domácím Baníkem 2:2. Svěřenci kouče Luďka Zlámala tak obsadili na zimním klání až třetí místo.

 
 
 

Trenéři a především hráči RSM tak mají dva týdny před startem jarní části čtvrté nejvyšší soutěže o čem přemýšlet. „Středeční porážka s Boršicemi měla svoji úroveň. Sice jsme dostali o jeden gól víc než soupeř, ale fotbal měl svoji kvalitu. Duel s Ratíškovicemi byl úplně jiný. Naše hra byla ve druhém poločase totálně rozbitá. Tak se nedá hrát žádný zápas. Musí být vidět, že hráči hrají o místo v sestavě, své jméno, svůj klub," zlobil se po sobotním duelu hostující trenér.

Zlámalovi a jeho asistentům vadil zejména přístup svěřenců. „Kdybych věděl, co za tím bylo, tak na to zareaguji. Musím se zeptat v šatně kluků, jaké měli důvody k tomu, aby přestali hrát a běhat," pronesl Zlámal.

Jeho tým přitom v prvním poločase na výborně připraveném přírodním trávníku naprosto dominoval. Hodonín byl mnohem aktivnější a nebezpečnější než soupeř z krajského přeboru. Pokud by hráči RSM potrestali alespoň polovinu chyb ratíškovických fotbalistů, bylo by o vítězi zajímavého střetnutí rozhodnuto už po půlhodině hry.

Borci v býlích dresech ovšem skórovali v úvodní části pouze dvakrát. Favorita poslal do vedení v 19. minutě Dominik Jankůj. Mladý středopolař chytře přehodil špatně postaveného brankáře Jaštíka.

Druhý gól Hodonína přidal o pár desítek vteřin později stoper Trčka, který se hlavou prosadil po rohovém kopu Přikryla. Hosté mohli dát v první půli mnohem více branek, ale gólman Jaštík svůj tým při střelách a šancích Koryčánka, Šturmy, Drápala a Rešky podržel.

Baník zahrozil v prvním poločase pouze dvakrát. Ještě za bezbrankového stavu nebezpečně pálil po Brezinově přiťuknutí dorostenec Vacenovský. Jeho ránu k levé tyči hodonínský brankář Petráš vytěsnil do bezpečí.

Po půlhodině hry se do přečíslení řítili Kordula s Vacenovským. Ti připravili šanci pro Brezinu, který mířil v dobré pozici mimo.

Domácí se gólu dočkali až po změně stran. V 52. minutě snížil po rohovém kopu Kotáska a střele Vybírala dorážející Martina Kordula. Ratíškovice po kontaktní brance ožily. Hodonín se naopak dál soužil. Čtvrt hodiny před koncem inkasovali hosté podruhé. Po další standardní situaci dopravil míč do sítě stoper Kadlčík. Baník mohl nakonec i vyhrát, ale střídající Toman nevyřešil své úniky dobře.

„Výsledky na zimním turnaji neřeším. Těší mě, že jsme si zahráli proti kvalitnímu soupeři na přírodní trávě. Jsem rád, že jsem měl v pátek konečně na tréninku šestnáct lidí. Snad se dáme do prvního soutěžního zápasu dohromady," uvedl hrající kouč Ratíškovic Petr Vybíral.

Jeho tým v závěru zimní přípravy ožil a po nepříjemných debaklech se dává znovu dohromady. „Hra vypadala celkem slušně. V prvním poločase jsme bohužel udělali spoustu zbytečných chyb, kterými jsme Hodonín dostávali do šancí. Druhá půle už byla z naší strany lepší. Byli jsme diviznímu týmu rovnocenným soupeřem a podařilo se nám vyrovnat nejen hru, ale taky skóre," řekl Vybíral. „Zdvihli jsme si sebevědomí a získali herní jistotu. Výsledek bereme s pokorou a budeme se připravovat na jarní boje dál," přidal zkušený fotbalista.

Hned tři branky ze čtyř padly po standardních situacích. Právě na ně se oba okresní rivalové v přípravě zaměřují. „Obranné i útočné standardky pilujeme, ale oboje nestojí zatím za nic. Naše dva góly byly dílem určité náhody. Obdržené branky mě štvou. S tím se potýkáme celou zimní přípravu. Na tom musíme zapracovat," říká Vybíral.

Tomu scházeli marodi Šimek s Mírovským. Poprvé po vleklých zdravotních problémech nastoupil univerzál Petr Kotásek. „Tým bychom potřebovali ještě posílit, ale to je otázka na vedení," uvedl kouč Baníku.

Otázkou zůstává, kde bude na jaře hrát ratíškovický forvard Bábíček, o kterého má zájem právě Hodonín. Mladý útočník sobotní duel sledoval kvůli nemoci v civilu. „Kádr je skoro uzavřený. Žádné posily zřejmě nepřijdou. Musíme ještě dořešit příchod Bábíčka. Po Brumově už musíme mít jasno," pronesl Zlámal.

Zimní turnaj Dubňany 2014 - 7. kolo:

FK Baník Ratíškovice – RSM Hodonín 2:2 (0:2)

Branky: 52. Martin Kordula, 75. Marek Kadlčík – 19. Dominik Jankůj, 21. Jan Trčka.

Rozhodčí: Daněček – Slížek, Čápek. Diváci: 70.

Ratíškovice: Jaštík (46. Doležal) – Macek, Vybíral, Kadlčík, Dobeš – M. Kordula, P. Kotásek, L. Koplík, Kundrata – Vacenovký, Brezina (Šťastný, P. Kordula, J. Kotásek, Toman).

Hodonín: Petráš – Polák, Spazier, Trčka, Novotný – Drápal, Jankůj, Přikryl, Reška – Koryčánek, Šturma (Ondryáš, J. Maršálek, Pospiš, Benešovský, Žáček).

 

Autor: Libor Kopl

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice