Ratíškovice - Kyjov 0:2

08.11.2016 09:02

Kyjov završil ratíškovickou mizérii. Trenér Baníku po prohře 0:2 zřejmě skončil

Ratíškovice – Fotbalisté Kyjova zakončili první polovinu sezony výhrou v Ratíškovicích. Předposlední tým první A třídy i bez trenéra Radomíra Víška, který si plnil povinnosti u žáků divizního Hodonína, zdolal okresního rivala na jeho hřišti 2:0 a zajistil si klidnější přezimování. Naopak hráči i vedení Baníku mají v dlouhé přestávce o čem přemýšlet. Trenér Petr Kopl zřejmě u mužstva skončí. „Jsem nesmírně zklamaný. Připsali jsme si čtvrtou porážku po sobě a na pondělním výkonném výboru nabídnu svoji rezignaci. Musí dojít ke změně. Jako trenér nesu za výkony a výsledky největší zodpovědnost. Vyvodím si z toho důsledky," řekl po dalším neúspěchu dvaašedesátiletý kouč, který ani po dalším nepovedeném utkání svěřence nezatracoval. „Hráčům nic nevyčítám. Bojovali, ale bez finální fáze a gólů se nedá hrát," prohlásil Kopl.

Zatímco Baník se po mizerném závěru propadl do dolní poloviny tabulky, Kyjov se na konci podzimu zlepšil a po dvou výhrách se dostal na dostřel Ratíškovicím, Velké nad Veličkou nebo Rohatci. „Škoda, že už je konec podzimu. Poslední zápasy nám vyšly, hráli jsme dobře," uvedl asistent Kyjova Miroslav Čada. Právě na jeho bedrech ležela hlavní tíha prvního týmu jihomoravského klu­bu.

Kyjov nebyl na podzim v optimální kondici, po konci Víška s Patákem, odchodu Kůřila a zranění dalších hráčů nebyl v jednoduché pozici, ale i díky šikovným dorostencům se vyhrabal z problémů a na jaře může hrát klidněji. „Musím mladé kluky pochválit. Třeba Jakub Kuchař dopoledne odehrál zápas proti Starému Lískovci a odpoledne nám šel s dalšími kluky pomoct," ocenil Čada.

Hlavní roli v sobotním derby ovšem hráli jiní borci. První gól Kyjova dal v 52. minutě Jakub Svoboda. Domácí brankář Chromý balon vyrazil pouze před sebe a dorážející Svoboda ho pohotově dorazil do sítě.

Pojistku přidal v závěru Lukáš Klimeš. Rychlonohý forvard si naběhl na Dufkovu přihrávku a po úniku nechytatelně prostřelil bezmocného Chromého. „Naše výhra je zasloužená," tvrdí Čada.

Kyjovští se po vedoucí brance Svobody zatáhli. Hosté dobře bránili a vyráželi k rychlým protiútokům. Domácí sice rivala na chvíli přitlačili, ale v koncovce nebyli důrazní ani přesní. Střela Voříška skončila na tyči, dorážky Konečného s Koplem zase odvrátili hostující zadáci. B

Komplikací pro Baník bylo zranění stopera Petra Kotáska. Zkušený zadák si natáhl sval a musel střídat.

První poločas přinesl více šancí i zajímavých momentů. Ránu Klimeše vyrazil Chromý, na druhé straně z dálky střílel Dobeš.

Kyjov byl na polovině soupeře o něco nebezpečnější, dorážku Svobody odvrátil před brankovou čarou pozorný Konečný, Dufek zase střílel ve výhodné pozici vedle.

I Baník měl šance. Tu největší zazdil Dobeš. Posila z divizního Bzence pálila po Jankůjově přihrávce vysoko nad. V první půli se vyznamenal i gólman Měchura, který si poradil s gólovou střelou Jankůje i dorážkou Dobeše. Hosté hrozili hlavně po rohových kopech. Mazáci Vajdík s Dulovczem stříleli mimo. Bezbrankový stav vydržel až do přestávky. Druhá půle už přinesla branky i radost Kyjova.

1.A třída skupina B, 1. kolo

FK Baník Ratíškovice – FC Kyjov 1919 0:2 (0:0)

Branky: 52. Jakub Svoboda, 85. Lukáš Klimeš

Rozhodčí: Mach – Kubec, Vinklárek (Jelínek)

Žluté karty: Konečný – D. Kuchař, Dufek

Diváci: 100

Ratíškovice: Chromý – P. Kordula, P. Kotásek (62. T. Bábíček), Konečný, D. Macek – Kundrata, Jankůj, M. Kordula (69. Toman), Dobeš – Voříšek (86. J. Kotásek), Kopl.

Kyjov: Měchura – D. Kuchař, Čada, Bartoň, Dulovecz – J. Kuchař (56. Klingel), Riedl, Vajdík, Svoboda (87. Průdek) – Dufek, Klimeš (88. D. Kůřil).

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice