Ratíškovice : Lednice 2:0

28.08.2017 09:15

Navrátilec Bábíček udeřil ze hry, pak proměnil i penaltu

Fotbalisté Ratíškovic se v I. A třídě alespoň na pár hodin dostali do čela tabulky. Baník zvládl druhý domácí duel v řadě. Po Velkých Pavlovicích přemohl i Lednici, kterou dvěma brankami střídajícího útočníka Jakuba Bábíčka zdolal 2:0. Zatímco Moravan ve třetím zápase ztratil první body, celek z Hodonínska dál hájí letošní neporazitelnost.

„Bylo to náročné utkání s velmi těžkým soupeřem. Všechny kluky musím pochválit. K zápasu přistoupili zodpovědně, na trávníku ze sebe vydali sto deset procent a podali nadstandardní výkon,“ prohlásil ratíškovický trenér Petr Kotásek. Mizerná návštěva sedmdesáti diváků ve velkém vedru viděla oboustranně svižný fotbal, vyložených šancí však hlavně v prvním poločase bylo málo. „Úvodní část ještě byla taková chaotická. Hrálo se hlavně mezi šestnáctkami, takže vyloženou tutovku neměl ani jeden z týmů,“ uvedl Kotásek.

Baník už po půlhodině hry přišel o útočníka Vacenovského, který se v parnu trápil a raději přenechal své místo parťáku Bábíčkovi. Domácím střídání vyšlo. Ratíškovice po přestávce ještě zvýšily tempo, zato Lednice už nestíhala.

Celek z Hodonínska sobotní duel rozhodl v rozmezí tří minut. Nejprve povedenou akci zakončil dorážející Bábíček, který v netypické fotbalové pozici dorazil balon do sítě. Vzápětí se nepochopitelného přestupku ve vlastním pokutovém území dopustil hostující gólmana Fibingra, který s míčem v náručí nesmyslně atakoval Martina Kordulu a pozorný arbitr Julínek nařídil proti Moravanu penaltu. Míč si na bílý puntík postavil Bábíček, který se nemýlil a zápas definitivně rozhodl.

Baník mohl vedení 2:0 ještě navýšit, ale Konečný nastřelil spojnici břevna a tyče a Jankůj v 85. minutě střílel pouze do nohou připraveného brankáře Fibingra.

Lednice, která měla výškovou převahu a i v Ratíškovicích spoléhala na nakopávané balony a brejkové situace, se do pořádné šance za devadesát minut nedostala. „Byli jsme na hru soupeře velmi dobře připravení,“ tvrdí Kotásek, který vyzdvihl výkon obranné čtveřice ve složení Konečný, Maléř, Ščevík a Kundrata. „Kluci to bez větších problémů zvládli a se všemi situacemi si poradili,“ uvedl Kotásek.

Ten si výhru nad Lednicí nesmírně cenil. „Byla sice vydřená, ale zcela zasloužená. Věřím, že nás posune dál,“ dodal ratíškovický trenér.

I. A třída skupina B, 4. kolo

FK Baník Ratíškovice – TJ Moravan Lednice 2:0 (0:0)

Branky: 63. a 66. z penalty Jakub Bábíček

Rozhodčí: Julínek – Vrbka, Dufek

Žluté karty: Fibingr, Kolaja, Tetur (všichni Lednice)

Diváci: 70
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/rohatec-podlehl-hroznove-lhote-vyhru-baniku-nad-lednici-zaridil-babicek-20170827.html

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice