Baník Ratíškovice - FC Kyjov

16.06.2014 15:50

Hotovo. Ratíškovice po roce sestupují zpět do první A třídy

Záložník Ratíškovic Lukáš Koplík musel o víkendu skousnout hned dva sestupy.

Záložník Ratíškovic Lukáš Koplík musel o víkendu skousnout hned dva sestupy. Autor: DENÍK/Libor Kopl

dnes 13:21

Ratíškovice – Nepříjemné tušení se změnilo v krutou realitu. Baník vydržel v krajském přeboru pouze dvanáct měsíců. Zatímco loni v červnu slavily Ratíškovice postup do vyšší soutěže, po roce se celek z Hodonínska vrací zpět do první A třídy. Svěřencům hrajícího trenéra Petra Vybírala nepomohla k udržení ani výhra nad posledním Kyjovem.

 
 
 

Ratíškovice zvítězily díky gólům Lukáše Koplíka a Martina Breziny nad tradičním okresním rivalem 2:0. Ani skalp Kyjova však domácí hráče ani fanoušky vůbec netěšil.

Kvůli divizním výsledkům totiž Baník, který získal šestatřicet bodů, sestoupil ze čtrnáctého místa. „Zklamání je u všech velké," pronesl kouč Baníku Petr Vybíral.

Ten zatím neví, zda bude u týmu pokračovat i v další sezoně. „Je to otázka pro výbor. Uvidíme, co bude," řekl Vybíral. Podle něj rozhodly o sestupu Ratíškovic tři hlavní důvody. „První a hlavní příčinnou je přístup hráčů k tréninkům a zápasům. Tým byl navíc oslabený různými absencemi. Na to se nechci vymlouvat, ale kádr jsme lepili kluky z béčka a dorostu. Do jarních bojů zasáhlo více hráčů, než bylo postav v Našich furiantech," prohlásil Vybíral.

Dalším faktorem bylo neproměňování šancí a individuální chyby. „Definitivně nás pohřbily domácí zápasy s Ivančicemi, Spartou Brno a Moravským Krumlovem," pravil bývalý ligový záložník.

Pád o patro níž nakonec neodvrátila ani výhra s Kyjovem. Mizerná návštěva viděla průměrný fotbal. Kdyby současní hráči Ratíškovic a Kyjova měli možnost zhlédnout duely svých předchůdců, asi by se hodně divili, jak emotivní a zajímavé střetnutí souboje dvou tradičních rivalů nabídly. „Poslední zápas vypadal stejně jako celá sezona. Byl to obraz jara. Mladí kluci Kyjova běhali, bojovali, zato my jsme hráli v prvním poločase ustrašeně, bez pohybu a zbytečně jsme kazili jednoduché přihrávky," řekl Vybíral.

Jeho tým si v první půli nic kloudného nevypracoval. Kyjov byl v úvodní části nebezpečnější. Brankář Jaštík, který dostal příležitost před Doležalem, ale své spoluhráče při nebezpečných střelách podržel.

Po změně stran byly Ratíškovice o něco aktivnější. Hráči Baníku zlepšili pohyb, zvýšili úsilí a začali se tlačit dopředu. Domácí tým poslal do vedení Lukáš Koplík, který se hlavou trefil po centru Petruchy. Pojistku přidal po rychle rozehraném trestném kopu Brezina.

Baník mohl nakonec vyhrát i vyšším rozdílem, ale střela Vybírala ani šance Hozáka gólem neskončily.

 

Autor: Libor Kopl

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice