Ratíškovice - Velká nad Veličkou 1:2

05.06.2017 09:11

Velká otočila duel v Ratíškovicích výstavními ranami jako od Balea nebo Ronalda

Ratíškovice – Ratíškovičtí fotbalisté už netrpělivě vyhlížejí konec sezony. Baník v minulých zápasech neuspěl proti Veselí nad Moravou ani Lednici, v sobotu doma podlehl také Velké nad Veličkou. Partě hrajícího kouče Petra Kotáska k bodům nestačila ani vedoucí branka středopolaře Dominika Jankůje. Kordárna totiž výsledek parádními ranami Filipa Koželuhy a Marka Spaziera v závěrečné desetiminutovce otočila a na tréninkovém hřišti okresního rivala zvítězila 2:1.

Zatímco celek z Horňácka se v tabulce I.A třídy vyšvihl na šesté místo, Ratíškovice jsou až osmé. Baník na konci ročníku sužují zranění. Proti Velké nad Veličkou kromě dlouhodobých marodů nemohl nastoupit stoper Maléř ani brankář Chromý, jehož místo zaujal univerzál Dohnálek. Sedmadvacetiletý fotbalista nezklamal, porážce ale nezabránil. „Utkání se mi hodnotí velmi špatně. Celý zápas jsme byli herně lepší. Šancí jsme měli na tři zápasy, ale naše produktivita na jaře je tristní,“ posteskl si domácí trenér Petr Kotásek, který nastoupil v základní sestavě Ratíškovic a proti Velké odehrál devadesát minut. Ve druhém poločase se na trávník dostal i druhý kouč Baníku Petr Vybíral.

V té chvíli byl stav nerozhodný 0:0. Domácí si v prvním poločase poločase vypracovali dvě příležitosti, ale brankář Sládeček ani jednou neinkasoval. Na zkušeného gólmana si nepřišel Michal Voříšek ani Robin Dobeš. Ratíškovice v prvním poločase hrozily hlavně po akcích ze stran, žádnou ale nedotáhly. Pozorná a organizovaná obrana Kordárny všechny míče odvrátila. Hosté s přibývajícími minutami vyrovnali hru, měli i několik brejků, ale finální fázi zle vyřešili.

Po změně stran měl gól na kopačce domácí Martin Kordula, ale svůj samostatný nájezd neproměnil. To už ale Baník vedl. Ratíškovice udeřily v 56. minutě, kdy střílený centr Jaromíra Kotáska nechytatelně uklidil k pravé tyči neobsazený Jankůj. Další tutovku zazdil Dobeš, který po rohovém kopu netrefil odkrytou velickou branku. Míč do sítě nezapadl ani po tečované ráně střídajícího Balouse. „Místo, abychom po vstřelené brance hráli náš fotbal, v úmorném vedru drželi balon a byli v klidu, tak jsme pořád chtěli se soupeřem závodit, což se nám nakonec vymstilo,“ prohlásil Kotásek.

Jeho slova potvrdil i Sládeček. „I když bylo neskutečné vedro, zápas se odehrál v dobrém tempu. Divákům se muselo utkání líbit. Ve druhém poločase jsme chtěli víc hrát fotbal, ale domácí byli nebezpečnější před brankou. Po vedoucím gólu mi přišlo, že Ratíškovicím úplně přestala hrát záloha, vpředu nepodržely balon. My jsme měli v poli navrch, ale bez šancí,“ uvedl velický gólman.

Hosté dlouho nijak nebezpeční nebyli, v závěru ale dvakrát udeřili a zvítězili. Vyrovnání zařídil Filip Koželuha, který se parádně trefil do šibenice. „V té chvíli se museli kochat i domácí fanoušci. Ani Ronaldo takových gólů moc nedává,“ vysekl spoluhráči poklonu Sládeček.

Bleskový obrat završil Marek Spazier. Nejlepší velický střelec překonal bezmocného Dohnálka výstavní ranou z trestného kopu. „To by ani Bale v nejlepší formě nekopl lepší,“ ocenil další nádhernou trefu Sládeček.

Zkušený gólman za výkon vyzdvihl také Jandu. „Bylo velmi důležité, že dokázal perfektně ubránit Voříška, který vyhrál snad pouze tři souboje. Jinak všechno posbíral právě Jandis,“ chválil zadáka Sládeček.

Ratíškovický trenér spokojený v žádném případě nebyl. „Zápas jsme takticky absolutně nezvládli,“ zlobil se Kotásek.

„Závěr jsme měli bez problémů dohrát a zvítězili vyšším rozdílem. Vlastní nemohoucností jsme soupeři dostali do hry. Velká byla produktivní, dala dva góly a zvítězila,“ dodal zklamaný ratíškovický kouč.
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/velka-otocila-duel-v-ratiskovicich-vystavnimi-ranami-jako-od-balea-nebo-ronalda-20170604.html

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice