Ratíškovice - Veselí nad Moravou 1:5

22.05.2017 09:28

Fotbalisté Veselí zazdili penaltu, pak na hřišti v Ratíškovicích excelovali

Nezastavila je neproměněná penalta Vardana ani zraněnými zdecimovaný soupeř. Fotbalisté FC Veselí nad Moravou si před sobotním šlágrem s Krumvířem zvýšili sebevědomí, když v souboji dvou okresních rivalů vypráskali domácí Ratíškovice 5:1. Hosté odpor Baníku zlomili třemi brankami v závěrečné čtvrthodině.

„Čekal jsem těžký zápas, což se mi potvrdilo. I když Ratíškovice byly oslabené o nějaké hráče, tak se naše vítězství nerodilo úplně lehce. Nakonec jsme mohli vyhrát ještě vyšším rozdílem, ale výsledek je pro Ratíškovice i tak krutý,“ uvedl veselský trenér Richard Hrotek.

Stovka diváků viděla na stadionu v Ratíškovicích oboustranně svižný fotbal se spoustou branek, řadou zajímavých i sporných momentů, nepřesností nebo faulů. Veselané měli o něco více ze hry, slušnou kombinaci i dobře rozjeté akce ale brzdily nepřesnosti ve finální fázi. Hosté mohli jít do vedení z penalty, kterou sudí Hovorka proti domácím správně nařídil po faulu stopera Maléře na pronikajícího Polláka. Tradiční exekutor Vardan ale pokutový kop zahrál mizerně, když balon poslal mimo tři tyče.

Vzápětí přišel trest v podobě vedoucí branky středopolaře Baníku Jankůje. Radost z gólu ale brzy pokazilo vážné zranění útočníka Macka, který si v souboji zlomil klíční kost, takže musel do nemocnice a trenér Petr Kotásek do hry. „Trápí nás velká marodka. Výčet zraněných je opravdu velký. Jsme rádi za každého zdravého hráče, který přijde na trénink či zápas,“ říká kouč Baníku, který v derby s Veselím postrádal Voříška, Bábíčka, Vrbu a Konečného. Obránce Dobeš zase nastoupil se sebezapřením. Ve druhé půli se do hry dostal také další ratíškovický trenér Petr Vybíral.

Veselí, kterému scházel pouze Vaďura, dokázalo výsledek do poločasu srovnat. Po rohovém kopu se trefil stoper Valenta. „Byl to hodně důležitý moment,“ ví Hrotek.

Veselané se o poločasové přestávce v kabině zklidnili a ve druhé půli už na trávníku kralovali. Hostům pomohla trefa Polláka ve 49. minutě po brejkové akci. Domácí to nezabalili. Naopak, dál bojovali. Za stavu 1:2 se hráči Ratíškovic zlobili na hlavního rozhodčího, který po nedovolené hře vysokou nohou v pokutovém území Veselí místo penalty odpískal pouze nepřímý kop. „Ještě jsem se v kariéře nesetkal s tím, že se v šestnáctce píská takováto standardní situace. Asi si budu muset znovu projít výklad pravidel,“ říká Kotásek. Na sudího si ale nijak nestěžoval.

Další šance totiž Baník neměl. Naopak hosté po rychlých brejkových akcích nekompromisně trestali zaváhání protivníka. Na 3:1 zvýšil Aleš Radmil, který vzápětí poslal balon za bezmocného gólmana Chromého počtvrté, a bylo hotovo. Triumf Veselí v 88. minutě završil kanonýr Pollák. „Výsledek je pro nás krutý,“ řekl Kotásek. „Netvrdím, že si Veselí tři body nezasloužilo, ale rozdíl mezi mužstvy nebyl tak veliký, jak napovídá výsledek. Hosté ale využili šance a jasně zvítězili,“ přidal ratíškovický trenér, který i přes nepříznivý debakl ocenil snaživý výkon oslabeného týmu. „Závěr jsme nevypustili. Každý ale uvidí výsledek, který pro nás není dobrý. V poli jsme však byli Veselí vyrovnaným soupeřem. Produktivita ovšem byla na straně soupeře,“ dodal Kotásek.

Zatímco Baník klesl v tabulce na páté místo, fotbalisté FC Veselí nad Moravou dál ztrácejí na vedoucí Krumvíř čtyři body. Velkou šanci na snížení náskoku však mají už v sobotu, kdy v souboji o první místo vyzvou právě soupeře z Břeclavska. U řeky Moravy se tak schyluje k dalšímu pikantnímu střetu kamarádů Richarda Hrotka a Viktora Linharta.
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/fotbaliste-veseli-zazdili-penaltu-pak-na-hristi-v-ratiskovicich-excelovali-20170521.html

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice