Rohatec : Ratíškovice

20.09.2016 13:17

Slavoj rozhodl derby s Baníkem už v prvním poločase

Derby Rohatce s Ratíškovice vyznělo mnohem lépe pro Slavoj, který přehrál sousední Baník 4:2. Domácí tým rozhodl šlágr 7. kola první A třídy v úvodní části, kdy soupeři nastřílel tři branky. Oslabení hosté utkání zdramatizovali, ale v nastavení inkasovali počtvrté a domů odjeli s prázdnou.

„Divákům se zápas musel líbit, protože viděli šest gólů a další šance, ale já nemohu být spokojený. Výkon mužstva mě nepotěšil. V prvním poločase jsme udělali žákovské chyby, které soupeř potrestal," uvedl ratíškovický trenér Petr Kopl. Dvaašedesátiletý kouč na hřišti tradičního rivala citelně postrádal opory Jankůje, Michala Voříška a Petra Kotáska. Oslabení hosté drželi bezbrankový stav necelých pětadvacet minut.

Začátek byl oboustranně opatrný, nezáživnou oťukávanou utnul až Jakub Tomšej, který využil nedorozumění ratíškovických zadáků, obešel brankáře Chromého a z téměř nulového úhlu poslal balon k zadní tyči. Domácí se uklidnili a dál soupeře přehrávali. Vedení Slavoje mohl navýšit Homola, který se proti bývalému klubu chvíli zastřeloval. Druhý gól přidal po půlhodině hry David Šimánek, který se protlačil přes ratíškovické stopery a nedal Chromému žádnou šanci.

Baník odpověděl šancí mladíka Macka, který ukvapeně mířil vedle. Hosté udeřili až ve 37. minutě, kdy se parádně do šibenice trefil Robin Dobeš. Pro posilu ze Bzence to byla premiérová trefa v dresu Baníku.

Hosté se ale dlouho neradovali. Dvoubrankový náskok domácím vrátil Homola, který si vyměnil balon s Tomšejem a po kličce obránci pohodlně zavěsil. „V prvním poločase jsme byli jasně lepší. Škoda, že jsme nepřidali ještě víc gólů. S poločasovým výsledkem 3:1 jsme ale byli spokojení," řekl rohatecký kouč Marek Antoš.

Ten o přestávce litoval pouze neproměnných hlaviček Petra Vaška a šancí Homoly a Šimánka. „Gólman Chromý zachytal výborně. Hlavně díky němu nedostaly Ratíškovice vyšší příděl," ocenil soupeřova brankáře kouč Slavoje.

Baník se však po změně stran zvedl a vyrovnal hru. Hosty postavil na nohy hlavně kontaktní gól Pavla Konečného. Ratíškovice za stavu 3:2 vycítily šanci. Hosté ožili, místy měli více ze hry a tlačili se dopředu. Gólovou hlavičku Vrby vytěsnil brankář Domanský nad břevno. Kundrata zase ve skrumáži nedokázal dotlačit balon do sítě a trestný kop Korduly pokryl Domanský.

Hosté hráli v závěru vabank na tři obránce a po chybě Konečného inkasovali v nastaveném čase čtvrtý gól. Triumf Slavoje završil střídající Kolařík. „Škoda, že gól nepřišel dřív, ale výhru jsme si zasloužili," dodal Antoš.
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/vyhru-veseli-nad-dubnany-trefil-radmil-rohatec-v-derby-prehral-ratiskovice-20160920.html

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice