Velké Pavlovice - Ratíškovice

25.08.2014 11:59

Velké Pavlovice s Ratíškovicemi prohrály

 

Velké Pavlovice – Zatímco v prvním kole I.A třídy dokázaly Velké Pavlovice vyhrát 3:1 v Lednici, stejnou porážku teď museli zkousnout na domácím trávníku od Ratíškovic. Navíc na hody a před více než třemi stovkami diváků. Zbrusu nový pažit tak pokřtili porážkou. V první půli ještě Šabata vedení hostí dotáhl, ti ale rozhodli o výhře dvěma brankami ve druhém poločase. Na ty už odpověď Slavoj nenašel.

 

Ratíškovice budou mít letos pravděpodobně nálepku nepředvídatelného soupeře. „Věděli jsme, že jsou Ratíškovice farmou Mutěnic a že se v jejich sestavě objeví několik jejich hráčů. To by nás ale nemělo rozhodit. Hra pořád nebyla podle mých představ, uchýlili jsme se k nakopávání balonů místo útoků přes křídla. Větší šance jsme měli v první půli, kdy jsme měli zápas otočit," tvrdil domácí trenér Stanislav Hříba.

Loňský účastník krajského přeboru začal na trávníku Slavoje lépe. Do vedení šel po čtvrt hodině zásluhou trefy mladého střelce Vacenovského. Domácí fotbalisté měli na kopačkách několikrát minimálně vyrovnání, ale první půle se ale změnila v minisouboj velkopavlovického útočníka Záblackého se zkušeným gólmanem hostí Myšákem. Poprvé domácí sniper přestřelil, podruhé musel Myšák předvést parádní robinzonádu.

Nakonec ale přeci jen gólman Baníku kapituloval. Ve 39. minutě hlavičkoval kanonýr Šabata a jeho oblouček zaplul přímo do šibenice ratíškovické brány. Myšák se jen ohlédl. Po další minutě mohli domácí vést, ale Záblacký znovu zblízka před brankou selhal.

I druhá půle nabídla divákům atraktivní fotbal, přestože se oba týmy uchýlily k nakopávání míčů. Navíc se na trávníku několikrát pořádně přiostřilo. Vzrušení přinesly až chyby brankáře. V 66. minutě měl na kopačce druhý gól Baníku Bábíček. Ten zachytil Chromkův špatný odkop a hnal se sám na kasu. Jeho střelu gólman vyrazil a dorážku už zblokoval dobíhající Nesvadba. Jen o minutu později ale útočník Ratíškovic zachytil další kolmici za obranu, utekl svým strážcům a podél domácího brankáře se tentokrát nemýlil.

„Druhá půlka byla z naší strany herně ještě horší než ta první. Rozhodla druhá branka, kterou jsme dostali po dvou prohraných soubojích na středu hřiště. Pak si stopeři nechali utéct Bábíčka, nebyli zajištění, a on se ve své druhé tutovce nemýlil," poznamenal velkopavlovický kouč.

Nejblíže k vyrovnání měl domácí čahoun Vašek. Ve vápně k němu propadl balon, ale v nejhorší možné chvíli mu uskočil a skončil v zámezí.

Ratíškovice potvrdily své vítězství až v samém závěru. To vysoký centr do vápna brankář Chromek podběhl a balon propadl až do sítě. „Ptal jsem se ho, jestli si křikl a přiznal, že ne. Ten šel nan jeho vrub, balon nikdo netečoval," vysvětlil Hříba.

K hodovní kachně tak usedali domácí příznivci i hráči s hořkým výrazem v tváři. „Není každý den posvícení, dokonce ani na hody," usmíval se kouč, který na jaře dotáhl Velké Pavlovice na druhé místo, a pokračoval. „Musíme si zvyknout přijímat i porážky, jak já, tak i hráči."

Slavoj Velké Pavlovice – FK Baník Ratíškovice 1:3 (1:1)

Branky: 38. Šabata – 17. Vacenovský, 67. Bábíček, 90. Kotásek P.

ŽK: Kerel, Nesvadba, Šabata – Macek, Kordula, Koplík, Vrba

Diváků: 310

Rozhodčí: Šenkýř – Zika, Putna

Velké Pavlovice: Chromek – Nesvadba, Vašek, Měřínský (K), Jilka – Havlík (71. Hovězák), Císař, Sýkora, Kerel – Šabata, Záblacký

Ratíškovice: Myšák – Koplík, Varmuža, Kundrata, Dobeš (51. Macek), Kordula (84. Bíza), Kotásek P. (K), Lamáček, Vrba, Vacenovský (87. Dohnálek), Bábíček (90. Kotásek J.)

 

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice