Veselí nad Moravou : Ratíškovice

05.10.2016 08:46

Výhru Ratíškovic ve Veselí zajistil trenérův syn

V krajském poháru přemohli Mutěnice, od té doby se výsledkově i herně souží. Fotbalisté FC Veselí nad Moravou v první A třídě prohráli třetí z posledních čtyř utkání a pomalu vyklízejí pozice v popředí tabulky. Svěřenci trenéra Richarda Hrotka v devátém kole nestačili na Ratíškovice, kterým v souboji dvou okresních rivalů podlehli 1:3. Dva góly Baníku dal Radim Kopl, jednou se trefil Lukáš Vrba. Za domácí snižoval kanonýr Adam Pollák.

Veselský trenér Richard Hrotek byl po další porážce hodně skleslý. „Jsme zklamaní. Dostali jsme se do nějaké výsledkové i výkonnostní krize. Naše porážka je zasloužená," řekl bývalý ligový stoper, kterého s mladým mužstvem nyní čeká spousta práce.

Ratíškovice sice byly po porážkách s Krumvířem a v Rohatci v útlumu, výhrami s Blatnicí a ve Veselí se ale znovu vrátily do pohody. „Jsme spokojení. Hodně nám pomohl vedoucí gól, po kterém se kluci semkli. Zápas jsme odbojovali. Připadalo mi, jako bychom šli za třemi body víc. I když ve hře tam byly i nedostatky, celkově jsme těžké utkání zvládli," pochvaloval si ratíškovický trenér Petr Kopl.

Baník na stadion okresního rivala přijel bez zraněných důležitých záložníků Robina Dobeše a Dominika Jankůje. Hostům i bez nich vyšel vstup do utkání. Ratíškovice nejprve přečkaly dvě příležitosti soupeře a v 10. minutě nečekaně udeřily. Domácí obrana nechala spoustu prostoru Radimu Koplovi, který v samostatném úniku uklidil míč po zemi k tyči. „Pokud budeme dostávat takovéto góly, nezasloužíme si vyhrávat," zlobil se Hrotek na zadáky.

Veselský kouč však měl výhrady i k útočníkům, kteří zahazovali šance. Hned v první minutě zazdil tutovku Pollák. Jeho tvrdou ránu výborným zákrokem zneškodnil pohotový Chromý. Šestadvacetiletý brankář mužstvo za bezbrankového stavu podržel ještě jednou. „Gólman Chromý zachytal výborně. Skvěle četl hru a co letělo do šestnáctky, to měl," pochválil Hrotek jedničku Baníku.

Ratíškovicím vedoucí branka pomohla. Hosté byli lepší, ale další šance neměli. Veselané se s přibývajícími minutami dostávali zpět do hry a soupeře začali místy přehrávat, ale pozorný gólman Chromý společně se zadáky všechny akce soupeře polapil.

Ratíškovicím patřil i začátek druhé půle. Po přetaženém centru Jaromíra Kotáska se na zadní tyči nekrytý Vrba prosadil hlavou a hosté vedli 2:0. Domácí ale přispěchali s rychlou odpovědí. Individuální průnik středem hřiště zakončil umístěnou střelou k tyči útočník Pollák.

Veselané vycítili šanci a šturmovali za vyrovnáním, optická převaha ale žádné vyložené šance nepřinesla. Domácí měli tlak, ale do pořádného zakončení se nedostali. Baník dobře bránil a navíc tvrdě trestal zaváhání protivníka. Hosty v 61. minutě definitivně uklidnil Kopl. Trenérův syn dorazil do sítě střelu Kundraty, kterou brankář Motyčka vyrazil nad sebe, a bylo to 3:1. Fotbalisté Veselí znervózněli a ve zbytku utkání pouze nakopávali dlouhé balony dopředu. S nimi si pozorní hosté věděli rady, a tak se skóre nezměnilo. „Závěr jsme zvládli," dodal Kopl.
Zdroj: https://hodoninsky.denik.cz/fotbal_region/vyhru-ratiskovic-ve-veseli-zajistil-treneruv-syn-velka-remizovala-s-dubnany-20161004.html

Kontakt

FK Baník Ratíškovice

sekretář oddílu:
Jan Toman
Sportovní 1310
Ratíškovice
69602

+420 775 877 154

- - IS  FAČR - -

  vyhledávání soutěží

  

 

        

     obec Ratíškovice